Izložba fotografija o pravoslavlju u Svetoj zemlji u "Progresu"

Ova izložba prva je u nizu događaja koje će izraelska ambasada ove godine organizovati u čast 25. godišnjice obnavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Izraela.

Beogradska publika imaće priliku da vidi 38 fotografija koje je izraelska umetnica napravila tokom trogodišnjeg dokumentarnog rada u okviru bliske saradnje sa grčkom i ruskom pravoslavnom crkvom. Kroz seriju izuzetnih fotografija, ona je uhvatila s neverovatnom jasnoćom, ne samo lica članova pravoslavnih zajednica, već i, uz duboko razumevanje suštine pravoslavlja, i sam duh tih skrivenih mesta, retko pristupačnih javnosti. Otvarajući prozor u ovaj hermetički svet, fotografije u isto vreme odaju počast snazi i istrajnosti pravoslavne vere u njenom prirodnom okruženju: Jerusalimu i Svetoj zemlji, večnom domu Hrišćanstva gde je sve počelo.

Dafna Tal živi i radi u Jerusalimu kao profesionalna fotografkinja, specijalizovana za kreativne i dokumentarne projekte. Profesionalnu karijeru započela je nakon studija u Školi međunarodnog centra za fotografiju u Njujorku (2006). Nakon što je diplomirala, stekla je evropsku diplomu iz oblasti menadžmenta kulturnih projekata Asocijacije Marsel Hikter u Finskoj, Kipru i Grčkoj (2009).

(old_image)

Pogledajte još