Performans Miss Srbije na izložbi Branislava Radišića u galeriji Progres

Da izložba bez performansa više ne može dokazala je lepa Anđelija Rogić, aktuelna Miss Srbije, koja je svojom pojavom i "igrom" dočarala deo neočekivane iluminacije umetničkih fotografija autora Baneta Radišića, novinara i umetnika: slikara, fotografa, muzičara...

"Svetlopisi" su fotografije nastajale u Beogradu i beogradskim prostorima u periodu od 1969. do 2017. godine. To su istinska svedočanstva o ljubavi i voljenju jer akteri nisu znali da o ljubavi svedoče.

- Želim da verujem da te ljubavi i danas traju, i ti dodiri i poljupci ostavljaju i dalje trag na posmatrača - poručuje autor.

- Moja misija kao zvanično najlepše devojke Srboije i da akcentujem posebne događaje, vrednosti, stavove, izbore, kao i ličnosti od ugleda i uticaja u Srbiji i svetu. Uživam u toj svojoj "obavezi". Šta ima lepše nego družiti se sa umetnicima, čija je sloboda, očigledno, najvažnije izvorište njihovog stvaranja? Učim od umetnika. Zato je titula Miss Srbije za mene posebna vrednost. Imam šansu da sretnem mnoge divne ličnosti, stvaraoce i da budem u situacijama koje me mogu učiniti obrazovanijom, boljom, pa i lepšom. O tome učim od mog gurua - Vesne Jugović de Vinče. I Vesna je za mene posebna inspiracija. Ona je umetnik života, što je mislim jedna od komplikovanijih "umetnosti" - rekla je lepa Anđelija, koja je nedavno od svoga grada Užica dobila posebno priznanje kao osoba koja je svojevrstan PR ovoga grada u kome je rođena, završila osnovnu i srednju školu.

Bila je to i interaktivna izložba na kojoj su posetioci dodavali natpise, razmišljanja, crteže...

Naravno, svi su i pozirali sa najlepšom devojkom Srbije. A mi dodajemo - selfy zaljubljenih od sada nastavlja i stvara neku buduću izložbu beogradskog poljubca.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.