BEČ: Pogledajte satelitski snimak najveće slike na svetu

Umetničko delo pod nazivom "Posmatrač" od sada može da se pogleda i putem softvera "Guglert" ("GoogleEarth") koji je aktualizovao satelitske slike Beča i time omogućio posmatranje slike u celosti. Ovo umetničko delo zauzima površinu od šest fudbalskih terena.

Mladi umetnik koji je skoro diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beču koristio je specijalne rekvizite za bojenje i prskanje kako bi naslikao gigantsko crno-belo lice, a u procesu stvaranja prešao je čak400km. Potrošio je 5 tona boje koju je proizvođač boja "Mureksin" ("Murexin") proizveo specijalno za ovaj projekat bez konzervansa i pesticida.

Iako postoji više različitih aspekata u tumačenju Golifovih dela, umetnički zastupnik Kornelija Cobl smatra da je centralna tema njegovog dela proširenje čovekovih mogućnosti kroz tehnološke procese.

Format "Posmatrača" je nesvakidašnji kada je u pitanju ulična umetnost čime se otvara tema ljudskih granica. Nemoguće je spoznati delo u celosti, iako je ono javno dostupno. Kako stvaranje tako i posmatranje dela zahteva korišćenje tehnologija.

Projekat je realizovan zahvaljujući pomoći velikog broja volontera i stručnih partnera koji su umetniku stavili na raspolaganje znanje i materijal za izradu slike.

Pogledajte satelitski snimak umetničkog dela!

Više o umetniku saznajte na: www.golif.net

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.