MMF će analizirati poreski sistem Srbije

BEOGRAD, 31. decembra 2009. (Beta) - Ministarka finansija Srbije Dijana Dragutinović najavila je da će početkom februara u Srbiju doći tehnička misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja bi trebalo da analizira poreski sistem.

Dragutinovićeva je u intervjuu za novogodišnji trobroj dnevnika Blic, kazala da će predstavnici MMF u periodu od tri sedmice snimati stanje u poreskom sistemu i poreskoj administraciji Srbije.

"Nadam se da ćemo nakon toga imati jasnu sliku kakav poreski sistem je potreban Srbiji. Naravno, sve u funkciji podsticanja rasta i zaposlenosti", kazala je ona i dodala da će misiji MMF biti predstavljen i predlog reforme poreskog sistema.

Ministarka finansija je ocenila da je važeći poreski sistem u Srbiji nepravedan i da štiti najbogatije. "U želji da počnemo da ga menjamo, pripremili smo predlog izmene Zakona o porezu na imovinu i mislim da ću za to imati podršku cele vlade. Za ostale zakone ne mogu da garantujem. Porez na imovinu je duboko nepravedan i s tim u vezi se svi slažu", kazala je.

Pogledajte još