30. Fashion Selection/ENTERtainment - treće veče

8. april, Beograd – Trećeg dana 30-tog Fashion Selectiona svi koji su pozdravili i prepoznali novi concept ENTERtaiment mogli da u uživaju u bioskopskoj projekciji biografskog filma reditelja i glumca Dona Čidla o životu i muzici neponovljivog Majlsa Dejvisa, „Majlsova najnovija pesma“.

Kao i prethodne večeri, zagrevanje za sve modne sladokusce počelo je revijama mladih dizajnera. Ovoga puta predstavljeni su radovi Milane Vojisavljević, Monike Varge, Jelene Ajh, Barbare Čakarević, Ive Kujundžić, Tatjane Hlavati, Jane Trivanović Ilić.

U centralnom programskom delu predstavlje nisu radovi prof. dr Beke Zečević, Nemanje Pantelića, Jelene Atanasković i brenda “Opančareva kći”.
Modeli Beke Zečević prikazani su u novoj kolekciji za proleće – leto, pod nazivom ”Cveta”. Njena nova kolekcija inspirisana je savremenim trendom prolećnih pastelnih tonova. Inovativno I praktično spojene različite forme spojene su u ženstvene modele, sa jednim motivom koji ih vezuje – cvetnim srcem na leđima. Kao i svaki put brend BIG HUG, kreatorke prof. dr Beke Zečević odiše ljubavlju, toplinom, ženstvenošću I vedrinom.

Nemanja Pantelić se u okviru 30.jubilarnog Fashion Selection-a,predstavio kolekcijom Geo UNIQUE. I dalje je prisutna inspiracija geometrijom, kao I igrara zličitih struktura materijala, ali I uticaj futurizma, kao I japanskih dizajnera.

Jelena Atansković se kroz kolekciju za proleće – leto svog brenda“Fantasia di Yeya” igra u kombinovanju materijala I boja, a inspirisana je kao I uvek ornamentima. “Opančareva kći” I dalje dosledno priča svoju modnu priču oslanjajući se n arazličite tehnike ručnog rada i iskustvo, koje se prenosilo generacijama, kroz tradiciju i stare zanate.

I za kraj kao I prethodne večeri usledio je najopuštenij ideo ENTERtaiment-a, muzički koncert. Ovoga puta podijum je bio rezervisan za više nego uigrane momke iz sastava“The Bestbeat”, tribjut benda Bitlsa.Pevali su se stari hitovi liverpulskih dečaka u kojima uživaju sve generacije.

(old_image)

Pogledajte još