Merkur osiguranje i dr Feelgood u OŠ Dušan Radović

Predstava pod nazivom "Zdravo dete" deo je preventivne akcije Merkur osiguranja u školama širom Srbije, koja traje više od pola godine. Cilj akcije je da deca nauče da je ključ zdravlja pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost.

- Kroz radionice programa "Zdravo dete" deca uče o usvajanju zdravih navika, značaju pravilne ishrane i ulozi redovne fizičke aktivnosti. Veoma je važno što dr Feelgood-a deca gledaju na televiziji, te se poistovećuju sa njegovim navikama i onim što on promoviše, dakle, ona kroz igru usvajaju zdrave navike i mislim da je to najbolji način da dopremo do njih - rekla je Irena Popović Jarčov iz Merkur osiguranja.

Dr Feelgood u toku predstave sa decom pravi šejkove, ona učestvuju u igri pogađanja i kvizu, a najbolji su nagrađeni prigodnim poklonima.

Pomoćnik direktora škole Dušan Radović, Olivera Racić zadovoljna je utiskom koji je predstava ostavila na decu.

- Zahvaljujem se Merkur osiguranju što su nam ukazali čast, posetili našu školu i kroz interaktivnu predstavu promovisali zdrav način ishrane - rekla je gospođa Racić.

- Deca su prezadovoljna, jer to nije obična predstava. Uglavnom su na predstavama deca posmatrači, a ovde su bili aktivni učesnici. Nadam se da će dr Feelgood i predstavnici Merkur osiguranja da nam ponovo dođu u goste, jer imamo još dve školske zgrade i ta deca bi se takođe radovala da učestvuju u takvoj predstavi - zaključila je pomoćnica direktora.

Inače, osnovna škola Dušan Radović ima blizu 1900 učenika, raspoređenih u 70 odeljenja u tri školske zgrade, što je čini najvećom u Novom Sadu i Vojvodini. U toj školi je mešovita struktura dece i tu školu pohađaju deca iz osetljivih socijalnih grupa. Upravo to je bio razlog, kažu u Merkur osiguranju, što su je odabrali kao prvu od niza škola koje će posetiti u Novom Sadu.

(old_image)

Pogledajte još