Žurka Black&White

Jedna od zanimljivijih novogodišnjih žurki bila je „Black & White Fantasy“ u EXPO centru. Uz toples di-džejice, publiku koja je poštovala crno-beli dress code, lasere, i razne crno-bele ukrase od balona, ova žurka izdvojila se od ostalih.

Zvezda večeri bila je DJ Malika, ruska di-džejica, koja oskudno odevena zanosno đuska dok pušta muziku. Ona je nastupila oko sat vremena iza ponoći.

Da di-džejevi zaista imaju svoj performans (kao što je najavljivano) bilo je jasno kada je DJ Malika počela da se ljubi za di-džej pultom sa jednom devojkom. Čitav „performans“ trajao je nekoliko minuta, a čini se da su ga videli samo retki, s obzirom da su mnogi bili... kao u transu.

Videli smo vrlo maštovite crno-bele „kostime“, odela, šešire, kravate, čarape i maske... Očigledno je da su se mnogi potrudili da osmisle i nabave svoju odeću.

Na sredini podijuma stajao je veliki šank, a unutar tog šanka spomenik pobednika.

EXPO centar bio je pun, što je priličan uspeh s obzirom na ne tako veliku zainteresovanost za novogodišnje žurke. Više hiljada mladih odlično se zabavljalo uz haus hitove kao što je Pitbul, remiks Dejvida Gete i ostalih poznatih di-džejeva.

Još jedan od utisaka sa žurke jeste da je - da li zbog alkohola, opuštenosti, i/ili klizavog poda - na svakih nekoliko minuta bar jedna osoba je pala.

Čitav koncept „Black & White“ Nove godine podseća na veliki svetski događaj „Sensation White“. Obavezan dress code, ukrasi, i gomila efekata koji čine da audio, a pre svega vizuelni ugođaj bude potpun. Kao što se na „Sensejšen vajtu“ u jednom trenutku čuje glas koji najavljuje sledeću zvezdu, tako se i na ovom događaju „Black & White“ čuo glas koji govori o crno-beloj kombinaciji koja simbolizuju borbu između tame i svetlosti, dobra i zla...

Ono što je još bilo pomalo čudno jeste što su se jakne ostavljale u crne kese, a ne na čiviluku, a objašnjenje je bilo – da stvari ne bi poispadale.

Ova žurka bila je uspešna proba jednog muzičkog brenda, i sve pohvale za vizuelne efekte i zvuk. Ono što bi ubuduće moglo da se uradi jeste da se dovedu velike svetske di-džej zvezde koje bi publici predstavile svežu muziku.

S obzirom na to da je publika prilično dobro prihvatila, a i sama učestvovala u crnoj-beloj fantaziji, možda ćemo uskoro konačno imati prilike da doživimo kompletnu Crnu ili Belu senzaciju (Sensation White & Sensation Black).

Tekst: Nada Veljković
Foto: Andrijana Rmuš

Pogledajte još