Kulturni program Sava centra počinje sutra

BEOGRAD, 3. januara 2010. (Beta) - Kulturni program beogradskog Sava centra za 2010. godinu biće otvoren u ponedeljak humanitarnim izvođenjem baleta "Don Kihot" Narodnog pozorišta iz Beograda, u koreografiji ruskog baletskog umetnika Vladimira Vasiljeva.

Balet će biti izveden u okviru projekta "Deca pomažu deci", a svaka kupljena karta će jednom detetu iz doma za nezbrinutu decu omogućiti da besplatno prisustvuje predstavi.

U Sava centru 21. januara počinje Šesti festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih", na kojem će biti prikazano sedam ostvarenja koja su obeležila evropsku filmsku scenu tokom 2009. godine.

Nacionalni balet na ledu iz Sankt Peterburga gostovaće u Sava centru 23. januara s predstavom "Pepeljuga na ledu", na muziku Sergeja Prokofjeva.

U Sava centru će 27. januara, kao i svake godine, biti održana Svetosavska akademija, a operska pevačića Jadranka Jovanović održaće "Koncert za jedan glas" 31. januara u Velikoj dvorani.

Poznati britanski mužičar Kris Rija (Ćris Rea) održaće koncert u Sava centru 5. februara, u okviru svoje evropske truneje "Stil so far to go" koja počinje 1. januara.

U Sava centru će nastupiti i španski flamenko gitarista Pako de Lusija, koji će 12. februara održati koncert u okviru Gitar art festivala, a 17. februara će nastupiti i engleski pop pevač Pol Jang (Paul Young).

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.