ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA 4. januara

BEOGRAD, 4. januara 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi naslovne strane sutrašnjih izdanja posvetili su tužbi koju je Srbija podnela u Hagu protiv Hrvatske za genocid, besplatnim akcijama i radu Agencije za borbu protiv korupcije.

ALO - Pod naslovom "Srpski vladika malteški vitez", list prenosi navode američkih medija da je jedan mitropolit Srpske pravoslavne crkve član tajnog reda.

BLIC - Pod naslovom "Moguća je izmena Ustava SPC zbog izbora patrijarha", list prenosi intervuju sa episkopom dalmatinskim Fotijem. "U srpskoj tužbi dokazi od NDH do 'Oluje'", o kontratužbi koju je protiv Hrvatske za genocid podnela Srbija. "Biću opet među prvih deset" kaže srpska teniserka Ana Ivanović.

VEČERNJE NOVOSTI - "Zatvor i za laž", kaže direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković. "Počinje podela akcija", od srede 4,8 miliona građana dobija po 1.700 dinara, u paketu i pet akcija NIS-a. "Blokirano 15 miliona evra", o bankarskim računima optuženih za organizovani kriminal.

GLAS JAVNOSTI - "Srbija traži pravdu", o kontratužbi protiv Hrvatske. List piše o postojanju sumnji da su pojedini doskorašnji predstavnici sa visokih sudijskih funkcija dobijali mito za odluke o puštanju iz pritvora i smanjenje kazni ili odbacivanje krivičnih prijava.

DANAS - "Po 1.700 dinara i pet akcija NIS-a", o tome da građani na šalterima pošta od srede mogu da podignu potvrdu o vlasništvu nad deonicama kao i novac iz Privatizacionog registra. "Vuk Jeremić: Ulazak u Uniju 2014. dostižan cilj", kaže ministar spoljnih poslova Srbije. "Španski vetar u leđa Srbiji", ambasadaor Španije u Beogradu Injigo Palasio de Espanja u intervjuu za list najavljuje snažnu podršku Madrida kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

KURIR - "Sprema se hapšenje sudija u Srbiji", piše list. O štrajku zaposlenih u Geodetskom zavodu, pod naslovom "Stala legalizacija". List piše i o visokih zaradama državnih funkcionera u tekstu "Bruka plate".

POLITIKA - "Beograd i Zagreb još nisu 'zalupili vrata'", o podnošenju kontratužbe protiv Hrvatske zbog genocida. "Ponoš: Nemam potrebu da budem vest", predsednik Srbije potpisao ukaz o prestanku profesionalne vojne službe za general-potpukovnika Zdravka Ponoša.

PRESS - "Kako političari kriju svoju imovinu", list istražuje kako političari prikrivaju imetak. "Benzin ide na 110!", list piše da će zbog rasta kursa dolara i cene nafte na berzama gorivo sledeće nedelje poskupeti za oko dinar po litru, a da država podiže akcizu za najmanje šest odsto.

Pogledajte još