Roberto Karlos želi da osvoji Kup Libertadores

SAO PAULO, 4. januara 2010. (Beta-AP) - Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Roberto Karlos izjavio je u Sao Paulu na predstavljanju navijačima da želi da pomogne svom novom klubu Korintijansu da prvi put osvoji Kup Libertadores.

Roberto Karlos je potpisao dvogodišnji ugovor sa Korintijansom, a najavio je da će u tom brazilskom klubu završiti karijeru.

On će u klubu iz Sao Paula igrati zajedno sa bivšim saigračem iz reprezentacije Ronaldom, koji je u klub došao prošle godine.

Roberto Karlos se smatra jednim od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena.

On je iz turskog Fenerbahčea prešao u Korintijans, a igrao je još za Real Madrid, Inter, Palmeiras, Atletiko Mineiro i Uniao Sao Žoao.

Najviše uspeha imao je igrajući za Real, u kojem je proveo 11 godina. Osvojio je četiri šampionske titule sa "kraljevskim" klubom, tri Superkupa Španije i Superkup Evrope. Tri puta je trijumfovao u Ligi šampiona, a dva puta je osvajao svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Brazila, sa kojom je 2002. godine trijumfovao na Svetskom prvenstvu, nastupio je 125 puta uz 11 pogodaka.

Pogledajte još