Nova pobeda Kim Klejsters

BRIZBEJN, 5. januara 2010. (Beta-AP) - Nekadašnja teniska šampionka Kim Klejsters nastavila je da pobeđuje, pošto je u drugom kolu turnira u Brizbejnu pobedila Australijanku Ališiju Molik sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

Prvi nosilac turnira osvojila je prvih osam gemova u meču, posle čega je Molik uspela da zadrži svoj servis. Ovo je Australijanki prvi turnir prvog reda još od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Klejsters je prošle godine osvojila Otvoreno prvenstvo SAD, što joj je bio tek treći turnir posle dve godine pauze. Ona je tada postala prva majka koja je osvojila grend slem turnir u skoro 30 godina, posle Ivon Gulagong Koli na Vimbldonu iz 1980.

Njena titula inspirisala je povratak na teren zemljakinje i još jednog "broja jedan", Žistin Enen, koja je u ponedeljak pobedila u svom prvom meču nakon maja 2008.

Klejsters i Enen nalaze sa na suprotnim krajevima žreba, tako da je moguće da dođe do belgijskog finala u Brizbejnu, turniru koji vodi ka Otvorenom prvenstvu Australije, čiji je početak zakazan za 18. januar.

Pogledajte još