Rambo Petković u Brazilu do 2016. godine

BEOGRAD, 5. januara 2010. (Beta-FoNet (old_image)) - Srpski fudbaler Dejan Petković kazao je da je razmišljao da se po zavrašetku igračke karijere posveti trenerskom ili nekom drugom poslu u fudbalu, ali da odluku još nije doneo.

"Svašta sam razmišljao, ali odluku nisam doneo. Još sam igrač i za sada nemam problema sa tim. Ni fizičkih", rekao je popularni Rambo na prijemu kod pomoćnice gradonačelnika Beograda Radmile Hrustanović.

Fudbaler Flamenga, osvajača titule šampiona Brazila, namerava da se u toj zemlji zadrži bar do 2016. godine kada će se u Rio de Žaneiru održati Olimpijske igre. 

"Plan je da nastavim karijeru. Ne znam do kada, samo da je nastavim, iako sam svestan da se kraj bliži. Ostaću i posle u Brazilu, pošto će se 2014. godine tamo održati Svetsko prvenstvo u fudbalu, a 2016. i Olimpijske igre", rekao je bivši igrač niškog Radničkog i Crvene zvezde.

"Biće tu mnogo posla, pa bih voleo da se i ja uključim. Možda da pomognem nekom granskom savezu ili Olimpijskom komitetu Srbije", dodao je 37-godišnji Petković, koji je uvršten u najbolji tim brazilskog šampionata.

Radmila Hrustanović je istakla da joj je izuzetna čast što je ugostila čoveka koji je mnogo doprineo poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svetu.

"Posebno mi je drago što se radi o čoveku koji je to učinio u centru fudbalskog sveta. U Brazilu, gde se fudbal sanja", navela je Hrustanovićeva i dodala da bi Petković mogao da promeni trend po kome su za počasne građane Beograda, njih za sada 23, proglašavani samo političari.

Petković se saglasio sa ocenom da u Brazilu nije lako uspeti, jer u toj zemlji ima više registrovanih fudbalera, nego u Srbiji stanovnika.

"Tamo svi igraju i nije lako... Svake godine Brazil izveze više od 1.000 fudbalera. Evropljani su retki. Ali verovatno onaj srpski inat, želja da dokažemo da ne odustajemo lako... Zato sam uspeo... Tvrdoglav smo narod, borci", rekao je Petković.

"A i slični smo Brazilcima. I oni su dobri ljudi, gostoprimljivi, vole život, muziku. I to je pomoglo... Sada i oni znaju nešto o Srbiji. Gde je Srbija, gde je Beograd, pa i Niš i moj rodni Majdanpek. Znaju i za srpsku Marakanu, za stadion Crvene zvezde", dodao je nasmejani Petković o kome se snima i dokumentarni film.

Naslov filma koji režira Darko Bajić jeste "O Gringo" (stranac) koji bi trebalo da publici premijerno bude predstavljen u maju, upravo na stadionu Marakana, onom u Rio de Žaneiru.

"Snimanje traje već neko vreme. U Brazilu smo bili mesec i po dana. Sada oko 10 u Beogradu, pa se vraćamo u Južnu Ameriku. Sve to deluje kao jedan zanimljiv akcioni film u kome naš junak zaista postaje pobednik", rekao je novinarima Bajić.

Pogledajte još