Ne treba očekivati pobedu od 22 poena

BEOGRAD, 5. januara 2010. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je optimista pred sutrašnju utakmicu sa Lijetuvosom u Evroligi, ali je rekao da "nije pametno" očekivati da njegovi košarkaši nadoknade koš razliku iz prvog meča.

"Lijetuvos je ekipa koja poslednjih godina postiže rezultate veće od očekivanih... tako igraju, tako se i ponašaju. Dobra su ekipa... koja odlično trenira. Biće teško sutra, ali ja sam optimista. Kreiranje ambicija, međutim, da ćemo pobediti sa 22 razlike nije pametno", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Lijetuvos je u prvoj utakmici pobedio rezultatom 78:56, tako da bi Partizan morao da pobedi sa 23 poena da bi nadoknadio koš razliku. Obe ekipe imaju po četiri pobede i četiri poraza, tako da sutrašnja utakmica može biti odlučujuća za oba tima.

"Da se danas igra u Litvaniji, sigurno ne bismo izgubili sa 22 razlike, a možda ne bismo izgubili uopšte. To je bio crni dan za sve... Sutra ćemo svi dati sve od sebe, a što se tiče njih, za njih imam samo reči hvale", rekao je Vujošević.

Iskusni Dušan Kecman rekao je da će poraz iz prvog meča predstavljati dodatni motiv za tim.

"Utakmica je izuzetno važna. Mislim da smo u Litvaniji odigrali svoju najgoru utakmicu, što samo može da nam bude motiv više za sutra. Treba da igramo dobro i koncentrisano. Ići ćemo na pobedu, ali nećemo juriti razliku. Ako se, eventualno, ukaže prilika, probaćemo i to, ali je pobeda najvažnija", rekao je Kecman.

Jedini povređeni igrač u timu Partizana je Stefan Sinovec, koji ima upalu skočnog zgloba i pauzira dok se potpuno ne oporavi.

Sve ulaznice za utakmicu su rasprodate, a Partizan je pozvao navijače da što ranije dođu u halu, jer će sve ulaznice biti detaljno pregledane zbog falsifikata koji su se pojavili.

Utakmica u hali "Pionir" počinje u 20.45.

Pogledajte još