Radnici Geodetskog zavoda nastavljaju štrajk

BEOGRAD, 5. januara 2010. (Beta) - Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu nastavili su u utorak štrajk zbog odluke Vlade da 595 radnika te ustanove bude otpušteno, a za sredu najavljuju sastanak sa ministrom životne sredine i prostornog planiranja Oliverom Dulićem.

Predsednica Sindikata jedinstvene organizacije Republičkog geodetskog zavoda Mirjana Jovanović rekla je agenciji Beta u utorak, nakon sastanka sa državnim sekretarom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Vladimirom Jovanovićem, da ništa nije dogovoreno, ali da su nadležni upoznati sa problemima zaposlenih u Zavodu.

Radnici Geodetskog zavoda traže preispitivanje odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u Zavodu i izradu pravilnika o sistematizaciji radnih mesta po predlogu jedinstvene organizacije sindikata.

Mirjana Jovanović je podsetila da je u Geodetskom zavodu zaposleno 2.475 ljudi i istakla da se može razgovarati o smanjenju broja radnika od 7,2 odsto, prema zakonu o smanjenju broja zaposlenih u državnoj administraciji, ali nikako o otpuštanju 595 ljudi, što je oko 25 procenata.

Pogledajte još