Drama o Mirjani i ovima oko nje

Drama mladog hrvatskog pisca Ivora Martinića "Drama o Mirjani i ovima oko nje" u režiji Ive Milošević. Glavne ulog tumače Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov.
Drama govori o ženama, kćerkama, majkama, bakama, drugaricama, muževima bivšim i sadašnjim...

Prema rečima pisca Ivora Martinića glavni lik (Mirjana) živi u nekom svom vremenu, a ostali likovi gravitiraju oko nje, javljaju se onda kad ona pomisli na njih.
- Kako je život postao brži, više se živi ili se više misli da se živi i nekako se sve pretvara u jedno haotično stanje u kojem nije uvek jasno šta se zbilo, i je li se uopšte zbilo. Čak i odnosi prema ljudima su nam drugačiji, prema nekima smo otvoreni, druge varamo, treće volimo. Pitanje je ko smo mi ili smo mi samo ono što smo u odnosu sa drugim ljudima, a onda smo mi ono što su ti ljudi oko nas - kaže Martinić.

Rediteljka Iva Milošević kaže da ovaj komad kreira svet koji je potpuno irealan, sastavljen od beketovskih osećanja nedostatka smisla življenja.

- Dozvoljava nam da svoje potisnuto osećanje zebnje zbog nedostajanja nečeg vrlo važnog u našim životima projektujemo u junake i tako izvučemo na površinu skriveno. Umeće da se u različitosti uživa može da donese punoći življenja. Ne sme se strahovati od toga da se bude drugačiji, nego se iz toga mora učiti. Kičma koja nas čini neće se time izgubiti. Naprotiv - kaže Iva Milošević.

Pogledajte još