Bliži se duel Ane Ivanović i Žistin Enen

BEOGRAD, 5. januara 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu igraće sa 40. igračicom sveta Anastasijom Pavljučenkovom iz Rusije, koja je savladala Italijanku Robertu Vinči sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:1).

Ivanovićeva, treći nosilac u Brizbejnu, juče je eliminislaa 53. igračicu sveta Timeu Bačinski iz Švajcarske, takođe sa 2:1 (6:2, 2:6, 6:4).

Jedini susret sa 18-godišnjom Pavljučenkovom, koja je u prvom meču u Brizbejnu eliminisala petog nosioca Alisu Klejbanovu, Ivanovićeva je igrala prošle sezone u Indijan Velsu i pobedila sa 2:0 (6:2, 6:3).

Naredna protivnica Ivanovićeve, u slučaju pobede nad Pavljučenkovom, mogla bi da bude devetostruka grend slem šampionka Žistin Enen, koja u Brizbejnu igra prvi turnir posle povratka iz penzije u koju je otišla u maju 2008. godine.

Enenova je u penziju otišla sa liderske pozicije na WTA listi na kome ju je nasledila upravo Ana Ivanović.

Belgijska teniserka je u drugom kolu turnira u Australiji savladala Sesil Karatančevu iz Kazahstana sa 2:0 (6:4, 6:3), a u četvrtfinalu će se sastati sa sedmim nosiocem, Melindom Cink iz Mađarske.

Eventualni susret u polufinalu Brizbejna bio bi peti duel Ane Ivanović i Žistin Enen, a u svim dosadašnjim pobedila je Belgijanka.

Ivanovićeva je u prvom kolu turnira u Brizbejnu savladala domaću takmičarku srpskog porekla Jelenu Dokić i ostvarila prvu pobedu još od avgusta prošle godine.

Nekada najbolja teniserka sveta je u prošloj sezoni igrala vrlo loše i nazadovala do 21. pozicije na svetskoj WTA rang listi. To je Ani Ivanović bilo prvi put da je ispala iz najboljih 20 na svetu još od jula 2005. godine.

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara.

Pogledajte još