fbpx

PRILIKOM ILEGALNOG ULASKA U SRBIJU: Uhapšen Radomir Počuča

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu već vodi krivični postupak po optužnom predlogu zbog pretnji Ženama u crnom upućenih preko Fejsbuka.

Suđenje koje je trebalo da počne krajem jula prošle godine odloženo je jer se nije pojavio njegov advokat, zbog toga što je bio na godišnjem odmoru.

Umesto advokata, na ročište je došao pripravnik iz advokatske kancelarije koji, kako je naveo, nije položio pravosudni ispit, niti je upoznat sa spisima predmeta.

Počuča je novinarima rekao da on nije promenio stav od 27. marta kada je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč "Žena u crnom".

Izvor: B92
"Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim građanima, a većina građana se ne slaže s delovanjem autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo koji deluju protiv interesa države", rekao je Počuča.

On je sudski proces nazvao "naduvanom farsom" i "licemerjem".

"Ovo je naduvana farsa, jer tumače zakon bez pravde, i iz ovoga se vidi da pravda i zakon u ovoj državi imaju sve manje dodirnih tačaka", izjavio je Počuča.

Osim toga, Počuču u Srbiji verovatno očekuje i novi proces na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.