NIKAD LAKŠE: Kako da se zauvek rešite celulita

Svaka tinejdžerka, devojka, žena, punija ili mršava se makar u nekom delu svog života srela sa problemom celulita. Zapravo to je neizbežan deo života i problem sa kojim se treba znati izboriti. Kako nam se leto bliži sve žene muči isto pitanje: "Kako se rešiti celulita pre oblačenja kupaćeg kostima?" Pa evo nekoliko saveta za vas.

Celulit ne znači da ste debele

Nemojte živetu u zabludi da celulit znači da ste debele. Zapravo to su samo rupice u vidu neravnina na koži koje se vide kada je mast podeljena u sitne džepove u koži.

Ovaj problem javlja se kod žena ređe kod muškaraca

Kako je ovo nepravedno prema ženskom polu. Naime, osnovni razlozi su u hormonalnom sistemu i strukturi vezivnog i potkožnog tkiva. Otpornost kolagena vlakna muškog tkiva je čvrsto prepletana i manje rastegljiva nego kod žena. Iz ovog razloga se masti kod muškaraca ravnomernije raspoređuju i sprečavaju nastajanje celulita.

OTC kreme mogu da pomognu

Budite na oprezu kada su u pitanju kreme koje imaju kofein ili retinol. Kofein stimuliše protok krvi i privremeno smanjuje masne ćelije, dok retinol pomaže za oporavak ćelija. Stručnjaci predlažu korišćenje prvo kreme sa retinolom, a zatim kreme sa kofeinom. Ono što treba da znate da vam to neće rešiti trajno problem sa celulitom.

Postoji lek!

Lekari FDA su odobrili ovu metodu oslobađanja od celulita. Metoda nosi naziv Cellulaza, obično je jako skupa ali vas može dovesti do trajnog rešenja problema sa celulitom. Cena tretmana zavisi od veličine površine, a proces traje oko sat vremena. Cellulaza je relativno nov proces koji koristi laser koji utiče na masne naslage ispod kože.

Vežbanje takođe može smanjiti pojavu celulita

Istina je! Su Hitcman je osnivač Melt metode kojom se uklanje celulit topljenjem masnih naslaga. Ona predlaže nekoliko intervalnih treninga za sagorevanje masti koji daju efekat umanjenja celulita na telu. Čak i kada završite trening nastavlja se saagorevanje masti posle ovih vežbi.

Mršavljenje ne dovodi do gubitka celulita

Povećanjem masnih naslaga u organizmu dovodi do veće šanse da se pojavi i celulit.  Ali čak i nakon što smršate tkivo ostaje rastegljeno i oštećeno. Geni, upalni procesi i hormonalni dibalans utiču na količinu celulita na vašem telu, pa tako, čak i da izgubite desetine kilograma to ne znači da ćete se rešiti celulita.

UV zraci pospešuju pojavu celulita

Još jedan od razloga da pažljivo birate kremu za sunčanje: UV zraci oštećuju kolagen i čine da celulit bude primećeniji. Obratite pažnju na zaštitni faktor!

Izvor: NaDlanu
Foto:  arhiva NaDlanu

Pogledajte još