MALI CIVILIZIJSKI PODSETNIK: Prvi u Srbiji

„Prvi u Srbiji“ je zbirka prvina na tlu današnje Srbije, koju je priredio pisac i publicista Zoran Penevski. To je zabavna knjiga koja nam pruža osnovne informacije i zanimljivosti o počecima iz raznih oblasti: država, školstvo, knjige, nauka i industrija, ekonomija, medicina, kultura, umetnost, saobraćaj, sport... „Prvi u Srbiji“ predstavlja mali civilizacijski podsetnik sa više od 350 beleški.

U knjizi možete saznati ko je osnovao srpsko kraljevstvo, da li je Prvi srpski ustanak zaista bio prvi ustanak protiv Osmanlija, koja je prva knjiga štampana na srpskom jeziku, ko je izumeo prvi industrijski humanoidni robot na svetu, kako je nastao prvi srpski harem, ko je stvarno bio prvi srpski vampir...

U ovoj podsticajnoj i zabavnoj knjizi prvi put je na jezgrovit način uobličeno obilje građe o poduhvatima onih koji su nas zadužili uvođenjem novina kako u upravljanju državom i ekonomijom, tako i u nauci i umetnosti, zabavi, svakodnevnom životu. Uz izuzetno zanimljive fotografije nastale u vreme između dva svetska rata koje donosi prvi put, ova knjiga-riznica podsetiće nas na stotine raznovrsnih činjenica iz istorije početaka, pružiti nova znanja, ali i poljuljati stara, hrabreći nas sve vreme da otkrivamo nove priče iz prošlosti naše zemlje.

Knjiga koja svojim zanimljivostima, herojima i posledicama podstiče na razmišljanje o tome kako je tekla priča o društvenom razvoju u Srbiji.
Knjigu „Prvi u Srbiji“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, ostalim Laguninim klubovima čitalaca, na onlajn knjižari www.delfi.rs i preko sajta www.laguna.rs.

Pogledajte još