PROMENLJIVO VREME: Kiša i grmljavina u nastavku dna

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, mestimično sa slabom kišom, a na severu se očekuje ponegde kratkotrajni pljusak i grmljavina, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 2 do 10, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti biti promenljivo oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura kretaće se oko 10, a najviša oko 19 stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana biti pretežno sunčano i osetno toplije, samo u sredu na severu se oćekuje umereno oblačno. Maksimalna temperatura u većini mesta kretaće od 22 do 26 stepeni,. Najtoplije se očekuje u četvrtak i petak.

U Beogradu će u sredu biti umereno oblačno. Od četvrtka biće pretežno sunčano i osetno toplije. Maksimalna temperatura kretaće se od 22 do 26 stepeni.

Promenlјivo vreme neće prijati osetlјivim osobama. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Promenlјivo raspoloženje, osećaj malaksalosti i glavobolјa će biti izraženi kod meteoropata.

Izvor: Beta
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još