Šumaher može da vozi na vrhunskom nivou

BEOGRAD, 7. januara 2010. (Beta) - Šef ekipe Mercedes u Formuli jedan, Ros Bron rekao je da sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher još uvek može da vozi na najvišem nivou u "najbržem cirkusu na svetu".

"Nemam ni trunku sumnje da Šumaher i dalje ima talenat i sposobnost. Prethodnih godina smo to mogli da vidimo na nekim egzibicionim trkama koje je vozio", rekao je Bron u interjvuu uglenodm britanskom magazinu Autosport.

Šumaher se 2006. povukao sa staze, ali je krajem prošle godine pristao da potpiše trogodišnji ugovor sa Mercedesom. Sa 41 godinom nemački automobilista biće najstariji vozač u Formuli jedan ove sezone.

"Godine ne moraju uvek da budu mera nečijeg kvaliteta", dodao je Bron, koji je prošle sezone sa istoimenom ekipom osvojio titulu prvaka sveta.

Pored titule u konkurenciji konstruktora, do trofeja u konkurenciji vozača došao je automobilsta ekipe Bron, DŽenson Baton.

"Videli smo i prošle godine, kada je bilo priče o Mihaelovom povratku u Ferari, da još uvek ima želju da vozi", rekao je Bron, koji je sa Šumaherom sarađivao u Ferariju.

Nemac je u bolidu Ferarija osvojio pet titula prvaka sveta, a pre toga je dva puta bio najbolji sa Benetonom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.