Sušićev prvi zadatak biće upoznavanje fudbalera

SARAJEVO, 6. januara 2010. (Beta) - Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je na zvaničnom predstavljanju u Sarajevu da će mu prvi zadatak biti da ode na put i upozna se sa svim internacionalcima.

Sušić će narednog vikenda otputovati u Nemačku, u kojoj igraju Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, a onda će otići u Francusku na susrete sa Miralemom Pjanićem i kapitenom Emirom Spahićem.

"Nadam se da ću do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo imati pravu sliku o svim kandidatima. Pokušaću i da vratim u tim Sašu Papca i Hasana Salihamidžića. Meni treba 18 do 20 kvalitetnih igrača, ali mi to trenutno, nažalost, nemamo", prenela je agencija Onasa Sušićeve reči.

"Nadam se da će se pojaviti neki novi igrač u Premijer ligi (BiH), mada najbolji fudbaleri igraju u inostranstvu", dodao je selektor BiH.

Sušić ima 54 godine, a selektor je postao prošle nedelje, posle odlaska Miroslava Ćire Blaževića, koji nije uspeo da odvede tim na Svetsko prvenstvo, jer je izgubio u baražu od Portugala.

Popularni Pape igrao je 54 puta za reprezentaciju bivše SFRJ, a 1982. godine otišao je u Pari Sen Žermen. Posle igračke karijere, radio je kao trener u Francuskoj i Turskoj.

Sušić je saopštio i da će mu pomoćnik biti Borče Sredojović, dok će trener golmana ostati Edin Prlja.

Pogledajte još