Odmorite se sa Mister Binom

Nećete morati da mozgate o tome šta je autor filma hteo da kaže, a na kraju ćete se zapitati, zar je već kraj?

Možete da ga volite ili ne volite ali vreme uz “Mister Bina na odmoru”, u režiji Stiva Bandelaka, proćiće vam brzinom svetlosti. Duhovita komedija koja preti da nasmeje i večite namćore, mrzovoljne šefove, depresivne žene u godinama, muškarce u predinfarktnom stanju... S Mister Binom na odmoru velika sala Doma sindikata, neće delovati tako tužno, a osobe više od 175 cm koje su se žrtvovale da sede skupljenih nogu na nekoj stolici iz prošlog veka neće osećati ukočenost. Kako bi, kad s Mister Binom putuju u Francusku, i to na Filmski festival u Kanu, pravo na crveni tepih, pa na plažu "okićenu" starletama….

Bez mnogo priče i pokušaja da se po svaku cenu bude duhovito pametan, Mister Bin ovog puta želi samo da stigne na plažu. Ali, avaj, kad je on u pitanju ništa nije lako… Mnogo dobroćudnog smeha, bez "zadnjih namera", skoro dečiji smisao za humor koji obara s nogu. A i pored predvidljivog humora i dobro poznatih caka Rouena Etkinsona, za kojeg će se mnogi zapitati “pa da li je normalan”, ovo ostvarenje će vam, hteli to ili ne, navući osmeh na lice.

Veliko dete u telu čoveka, dobroćudnost, spremnost da se drugom pomogne na bilo koji način, upornost, neke su od tajni Mister Bina. Film koji će vas opustiti i možda uspeti ono što ne uspeva najuticajnijim sivim eminencijama Evrope - da okupi porodicu. Pravi film za tatu, mamu i dete, a mogu da dođu i bake i deke, strine i tetke.

Ovaj film morate da gledate u društvu, držite se za ruke, i jedete šarene bomobone i čokolade. Odmor sa Rouanom Etkinsonom, Vilijem Defoom i ostalom ekipom u aranžmanu Stiva Bandelaka ne košta mnogo, a vredi ...

Danijela Tadić

Pogledajte još