Stojković došao u Vigan

BEOGRAD, 7. januara 2010. (Beta) - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković priključio se engleskom Viganu gde će do kraja sezone igrati na pozajmici iz lisabonskog Sportinga.

"Svi znaju kakvog je kvaliteta engleska Premijer liga. Dolazak u Vigan zato je fantastična prilika za mene", kazao je 26-godišnji Stojković za klupski sajt.

Stojković bi za Vigan trebalo da debituje već u subotu protiv Aston Vile. Prvi golman tima Kris Kirkland neće igrati zbog povrede, dok je drugi izbor Ričard Kingson otišao na Kup afričkih nacija sa reprezentacijom Gane.

Srpski golman je, ipak, svestan da mu mesto među stativama Vigana neće biti zagarantovano po povratku Kirklanda i Kingsona.

"Znam da će biti vrlo teško, jer poznajem kvalitet ostalih golmana u ekipi. Ipak, svaki profesionalac trenira kako bi došao do prvog tima i radujem se tom izazovu, borbi za mestom na golu", istakao je Stojković, nekadašnji golman Crvene zvezde.

Srpski fudbal Stojković je napustio 2006. godine, a u naredne tri i po sezone promenio je četiri kluba: Nant, Viteze, Sporting i Hetafe. Bio je i na probi u Evertonu jula 2008. godine.

Problemi na klupskom nivou, međutim, nisu Stojkoviću oduzeli poziciju prvog golmana reprezentacije Srbije sa kojom bi na leto trebalo da nastupi na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Trener Vigana Roberto Martines ocenio je da će dolazak Stojković značajno pojačati konkurenciju za mesto prvog golmana.

"Vladimir je veoma iskusan golman, prvi izbor u svojoj zemlji. To pokazuje da se radi o profesionalcu, govori o njegovim igračkim sposobnostima, ali i njegovom karakteru i odlučhnošću da uspe. A to je ono što nam treba na terenu", naglasio je Martines.

Pogledajte još