Vujošević presrećan zbog plasmana u Top 16

BEOGRAD, 7. januara 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da pobeda protov Lijetuvos Ritasa daje smisao radu tima i celog kluba.

Partizan je u sredu uveče u Beogradu pobedio Lijetuvos Ritas sa 97:67 i izborio plasman u top 16 fazu Evrolige.

"Presrećan sam. Sav naš napor na ovaj način dobio je smisao. Osnovni i prvi realan cilj u ovom meču je bila pobeda. Ipak onog momenta kada se povredio Aleksandar Marić i ja sam se pomalo uplašio jer je on jako važan igrač", rekao je Vujošević na konfernciji za novinare.

Crno-belima je za prolaz bila potrebna pobeda od 23 i više poena razlike, pošto je srpski šampion u prvom delu prvenstva izgubio u Litvaniji sa 56:78.

"Sećam se kada smo u Litvaniji završili utakmicu, bio sam ljut na svoje igrače, ali sam i tada rekao da je razlika bila previsoka zbog sudijskog kriterijuma. Rekao sam litvanskim novinarima da ćemo se videti u Beogradu", rekao je on.

Vujošević je pohvalio igrače na radu i zalaganju tokom dosadašnjeg dela sezone iako im kasne stipendije.

Strateg srpskog šampiona zaključio je da je pored dobre analize protivnika ubedljivoj pobedi Partizana doprinelo sjajno navijanje.

"I mene ponekad nervira kada se navijači koncentrišu na nešto drugo što nema veze sa terenom, ali večeras su stvarno nosili tim", dodao je on.

Vujošević je objasnio i da je tajm-aut par sekundi pre kraja uzeo zbog pometnje koju je napravio sportski direktor Dragan Todorić.

"Nisam uzeo tajm-aut da bi ponizio protivnika nego je Toša (Dragan Todorić) došao sa nekom kombinacijom da nam je potrebna pobeda od 27-28 poena razlike za prolaz u Top 16", kroz smeh je rekao Vujošević.

Trener Lijetuvos Ritasa Rimas Kurtinaitis rekao je da je uzrok ubedljivog poraza njegove ekipe težak raspored u prethodnom periodu i manji broj kvalitetnijih igrača pod košem.

(old_image)"Partizan je bio bolji u svemu i nemam izgovora za ovakav poraz. Najveći problem za nas je zgusnut kalendar. Odigrali smo sedam utakmica za 10 dana. Bili smo spremni da se borimo samo tri četvrtine, ali nemamo tako kvalitene igrače na pozicijama tri ili četiri kao Partizan", rekao je Kurtinaitis.

Košarkaši Partizana izarazili su zadovoljstvo zbog pobede nad Lijetuvos Ritasom i plasmana u top 16 fazu Evrolige.

Junak pobede Aleksandar Rašić rekao je da je Partizan postigao veliki uspeh plasmanom u Top 16, ali da niko od njegovih saigrača nije razmišljao o tome.

"Igrali smo strpljivo, nismo nijednog trenutka razmišljali o razlici, već da odigramo svih 40 minuta i ako nam se ukaže prilika da 'jurimo' prednost. Uspeli smo u tome, ovo je veliki uspeh, posle prošle sezone kada je klub napustila nekolicina igrača. Marić se povredio, ali to nas nije izbacilo iz ritma", rekao je Rašić novinarima.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da će crno-beli u nastavku sezoni igrati rasterećenije, ali ne i opuštenije.

"Zadovoljan sam, nije bilo lako. Prošli smo dalje i bićemo rasterećeniji, ali ne i opušteniji. Ovo je pokazatelj da se u klubu dobro radi", rekao je Božcih.

Centar Partizana Aleksandar Marić, koji je u 12. minutu utakmice morao da napusti igru zbog povrede kolena rekao je da mu je u prvi mah bilo teško da gleda meč sa klupe, ali da je u nastavku utakmice uživao.

"Prvo mi je bilo teško da gledam saigrače sa klupe, ali kada sam video kako im ide, uživao sam. Ponela me je atmosfera u hali, pa sam se priključio navijačima", rekao je on.

Košarkaš crno-belih Slavko Vraneš uspešno je zamenio Marića u timu. Postigao je 13 poena, uz devet skokova i četiri blokade. Centar srpskog šampiona teško je nalazio reči posle velikog uspeha.

"Ovo je fantastično, sjajno... U dosadašnjoj karijeri nisam doživeo ovako nešto. Imao sam i veliku minutažu zbog povrde Marića. Presrećan sam", rekao je Vraneš.

Pogledajte još