fbpx

Koncert Nade i Jovana Kolundžije

Direkcija za usluge "Telekoma Srbija" jedan je od pokrovitelja velike koncertne turneje naših proslavljenih umetnika, violiniste Jovana Kolundžije i pijanistkinje Nade Kolundžije.
Početak koncertne turneje povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta obeležio je koncert održan 25. februara u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, a planirano je održavanje koncerata u još 15 gradova u Srbiji.
Nada Kolundžija, pijanistkinja, rođena je u Beogradu, diplomirala na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi prof. Dušana Trbojevića. Nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Kini, Indiji, Tajlandu, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, SAD, Kanadi, Meksiku, Austriji, Italiji. Snimila je šest albuma sa zajedničkim ili samostalnim projektima i CD sa delima Erika Satija.
Jovan Kolundžija, violinista, rođen je u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova. Usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru. Osnivač je Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv "Guarnerius" po Guarneriusovoj violini iz 1954. godine, na kojoj naš čuveni violinista nastupa poslednjih dvadesetak godina.
Fotografije: Marija Ćalić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.