TRIFUNOVIĆ SE BRANIO: Grizao me je za prste, prvi me je napao

"Ničim nisam isprovocirao tog čoveka. Nikada ga ranije nisam video. Vređao me je i govorio da sam štekara. Nasrnuo je na mene i pali smo na zemlju. Grizao me je za prste, a ja sam se branio", rekao je juče glumac Sergej Trifunović u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu o incidentu s Goranom Ilićem (41).

Trifunović je juče saslušavan oko sat vremena pred zamenikom tužioca Gordanom Radić. Kako saznajemo, glumac je izjavio da ničim nije isprovocirao Ilića.

Pijan ili drogiran

- Stajao sam kod kioska brze hrane kad mi je taj čovek ponudio cigaretu i rekao: „Ajde, uzmi cigaru, štekaro. Ceo život se štekaš.“ Nastavio je da me provocira i zvao me je da se obračunamo - ispričao je Sergej.

Glumac je zatim potvrdio da nije želeo da odgovori na provokacije, ali da je Ilić nasrnuo na njega i da su tada pali na zemlju.

- Napao me je prvi, to se vidi i na snimku kamera. Kad smo pali, počeo je da me grize po prstima, a ja sam ga gurao od sebe. Moguće je da je Ilić tako zadobio ogrebotine - rekao je Trifunović.

On je dodao i da mu je okrivljeni Ilić delovao pijano ili drogirano.

Pored Trifunovićevog advokata Marka Joksimovića, prisustvovao je i branilac Gorana Ilića, advokat Snežana Babić. Prošle nedelje saslušan je Goran Ilić, koji je takođe potvrdio da je svađa nastala upravo zbog cigareta.

- Prišao sam čoveku i tražio sam mu cigaru. Tek kad me je odbio, video sam da je reč o Sergeju Trifunoviću. Tada sam mu i rekao: „E, našao sam od koga da tražim cigaretu, pa ti si se stalno grebao.“ On mi je rekao: „Kome ti to kažeš, majmune.“ Onda smo se potukli - posvedočio je okrivljeni Ilić.

Ilić: Vređao me je

Incident se dogodio u noći između 26. i 27. marta ispred kioska brze hrane na Vračaru. Trifunović je zadobio lake telesne povrede nakon što ga je Ilić izujedao po šakama, dok je Ilić tvrdio da ga je Trifunović tom prilikom izgrebao po licu.

Nastavak saslušanja za dve nedelje

U Palati pravde 25. aprila biće saslušani i Ilićeva supruga, koja je prisustvovala incidentu, kao i dva neposredna očevica događaja.

- Nakon svih saslušanja potrebno je uraditi veštačenje zadobijenih povreda i tek onda doneti konačnu odluku - navodi izvor Kurira iz tužilaštva i dodaje da treba da se utvrdi da li je reč o krivičnom delu nasilničko ponašanje ili je u pitanju neki drugi prekršaj.

Izvor: Kurir
Foto: arhiva Nadlanu

Pogledajte još