ŽENSKE PRIČE: Dva praktična saveta za bolji vaginalni orgazam

Kada žena doživi vaginalni orgazam, u njenom telu luči se moćan hormonski koktel. Njeno telo preplave dopamin, oksitocin, estrogen i serotonin, a dejstvo ovih hormona sreće, bliskosti, ljubavi, miline i ispunjenosti traje čitava dva sata.

Isti hormoni luče se i posle klitoralnog orgazma, ali u mnogo manjoj količini. Samim tim, i njihov blagotvorni efekat traje kraće.

Problem je, međutim, u tome što većina žena ne ume da dođe do vaginalnog orgazma. Od 10 žena osam nikada nije doživelo vaginalni orgazam, a oko 70 odsto žena ne doživljava čak ni klitoralni u seksualnom činu sa partnerom. Glume orgazam. A to je stvarno šteta.
Zato otkrivamo nekoliko vežbi koje mogu da vam pomognu da dostignete orgazam u toku seksa.

Radite Kegelove vežbe

Kegelove vežbe jačaju mišiće vagine i poboljšavaju njenu osetljivost. Žene koje ne doživljavaju orgazam pomoću ovih vežbi mogu da poprave situaciju. Stegnite karlične mišiće kao da hoćete da zaustavite mokrenje, izbrojte do pet, pa ih opustite. Ponovite vežbu deset puta, pet puta dnevno. Broj ponavljanja povećavajte postepeno. Dok radite vežbu, ne smete stezati mišiće nogu, stomaka i zadnjice.

Pronađite tačku G

Više nema dileme da li tačka G postoji, doktori su je uočili magnetnom rezonancom. Ona se nalazi na prednjoj strani vagine, na oko četiri centimetra od ulaza. Ovalnog je oblika, malo je hrapava. Sadrži 600 nervnih završetaka po kvadratnom milimetru, a ona sama je velika oko dva centimetra. Ima, dakle, ogroman potencijal da pruži zadovoljstvo, a presudna je za dostizanje vaginalnog orgazma. Tačku G najbolje je pritiskati nežno, ali čvrsto. Mnogim ženama prija kružna masaža ove tačke. Kada naučite da uživate tako što je stimulišete prstom, lako ćete dostići i vaginalni orgazam tokom penetracije.

Izvor: Blicžena
Foto: Instagram

Pogledajte još