REKONSTRUKCIJA SVIREPOG ZLOČINA: Jelena mirno prišla ubici, tek posle prvog udarca počela da beži!

Nesrećna pevačica najverovatnije je, ne sluteći šta joj se sprema, krenula da se pozdravi sa ubicom, ali ju je on napao drvenim čekićem, krvnički je ubio sa više od 30 udaraca u glavu, a zatim bacio njeno telo u obližnji kanal.

Takođe, detaljnom rekonstrukcijom ubistva utvrđeno je da se Jelena nije suprotstavila ubici, da se ne nije branila, već je pokušala da beži od njega. Međutim, on je uspeo da je sustigne već posle desetak metara i svirepo je usmrti.

Koban susret

Kompletna rekonstrukcija urađena je na osnovu obdukcije Jeleninog tela, DNK analize tragova nađenih na mestu zločina i ispod njenih noktiju, ali i veštačenja na samom terenu gde je ubistvo učinjeno.

- Ono što smo gotovo nepobitno utvrdili jeste da je Jelena poznavala ubicu. Da li je to bio neko iz njenog najbližeg okruženja, još ne znamo, ali nju nije ubio neko koga je tek površno znala. Jelena je ubicu najverovatnije srela trčeći na stazi na nasipu, dok je on bio desetak metara daleko od staze gde je trčala. Pošto su tragovi krvi i njeno telo pronađeni poprilično daleko od staze, pretpostavka je da je ona sišla sa nasipa i krenula da se pozdravi sa ubicom. Dakle, nesrećna žena nije ni slutila šta joj se sprema - kaže izvor iz istrage.

Sam čin ubistva je, prema rekonstrukciji, bio posebno dramatičan, a naročito momenat kada je ubica krenuo u akciju.

- U onom trenutku kad je Jelena prišla dovoljno blizu ubici, on je izvadio drvenu palicu ili čekić (još nije sa sigurnošću utvrđeno o kom predmetu se tačno radi) i naneo joj prvi udarac u glavu. Šokirana žena, koja u tom trenutku nije znala šta ju je snašlo, počela je da beži. Dakle, netačna je informacija da se branila, da je čak povredila žrtvu. Do tog saznanja smo došli zato što ispod njenih noktiju nisu otkriveni ničiji DNK ostaci, ali i zato što je njena krv pronađena na nekoliko mesta, u krugu od desetak metara. Nažalost, Jelena nije uspela da pobegne, krvnik ju je vrlo brzo sustigao i smrskao joj lobanju. Podatak da ju je ubica toliko puta udario po glavi, ali da je nije silovao, govori o velikoj mržnji, karakterističnoj samo za bliske osobe. I to govori u prilog tezi da je Jelena dobro poznavala svog krvnika - dodaje izvor.

Poslednji čin ove drame, prema rečima sagovornika, bilo je uklanjanje leša.

- Ubica nije imao mnogo prostora za manevar jer se sve događalo usred dana, na mestu gde prolazi puno ljudi. Zato je Jelenino telo samo ubacio u obližnji kanal, zapetljao ga među vrbe, a čak nije stigao ni da ukloni ostale tragove, kao što su njen mobilni telefon, patika, šnala... Potom je brzo napustio mesto zločina - dovršava rekonstrukciju zločina sagovornik.

Izvor: Telegraf/Informer

Pogledajte još