Na nove izbore se mora ići sa programima

BEOGRAD, 9. januara 2010. (Beta) - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da trenutak raspisivanja novih izbota mora biti presudno vezan za sudbinu kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, kao i da se na njih mora ići sa programima, a ne stihijski u dva čopora.

"Ukoliko taj posao Srbija bude traljavo radila onda je to crveno svetlo i na izbore moramo otići kako bi dobili sposobniju i efikasniju vladu u sporovođenju unutrašnjih reformi koji su preduslov daljeg napredovanja Srbije ka EU.

Ukoliko se dobije kandidatura, onda je to pravi trenutak za novi dogovor sa građanima oko dobijanja podrške koja je neohodna da bi mogli da se ispune poslovi koji kandidaturu prate. To su poslovi dubokih unutrašnjih promena i velikih reformi koji se u Srbiji moraju spovesti, a koje će biti uspešne samo ako se sa građanima dogovorimo o tome šta radi vlada a šta rade oni", kazao je Jovanović u intervjuu agenciji Beta.

On je naglasio da ne vidi LDP u partnerstvu sa Šešeljem, Nikolićem i Koštunicom u eventualnom rušenju Vlade, ali ni da Vlada nema blanko podršku. U slučaju da Vlada pokaže nesposobnoost da odgovori reformama "morali bismo da se dogovorimo o datumu održavanja izbora i atmosfere u kojoj će Srbija na te izbore izaći".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.