GDE JE ORUŽJE KOJIM JE UBIJENA JELENA: Ubica zapalio krvavu palicu?!

Iako je juče ponovo isušen deo kanala u Borči u kojem je nađena pevačica „Granda“, oružje kojim je ubijena još nije. Iako je prošlo dve nedelje od zločina koji je potresao Srbiju, osumnjičenih za sada nema.

- Ubistvo je dugo planirano, i to do najsitnijih detalja. Ne bi nas začudilo da je ubica uspeo da se otarasi drvenog predmeta, isecka ga na komade i zapali. Kako je istraga u toku, svi pravci se proveravaju. Da inspektori sa sigurnošću znaju da je oružje kojim je Jelena ubijena uništeno, ne bi dva dana pretraživali mesto na kojem je ubijena. I dalje se sve vrti oko porodice Marjanović, te policija istražuje njihovo kretanje tog dana kada je pevačica ubijena - objašnjava naš sagovornik blizak slučaju.
Forenzičari, policija i radnici „Srbijašuma“ i juče su pretraživali kanal u borčanskom naselju Crvenka, u kojem je pre dve nedelje pronađeno beživotno telo pevačice Jelene Marjanović. Ovog puta ništa nisu našli.

U policiju je na saslušanje dovedena Zoranova bivša supruga Sanja P. Kako „Alo!“ saznaje, ona je bila malo uznemirena jer je i lično poznavala Jelenu, koja se kasnije udala za njenog bivšeg dragog.

- Sanja je tvrdila da je Zoran bio brižan i divan suprug, ali da su se rastali kada ljubavi više nije bilo. Nikada nije bio grub i zbog toga je tvrdila da on nije ubio Jelenu jer ju je mnogo voleo - kaže naš izvor blizak istrazi.
Istraga je pokazala da se pevačica Jelena Marjanović u subotu, 2. aprila, nije branila od ubice - zaključili su nadležni na osnovu činjenice da ispod noktiju ubijene žene nisu nađeni tragovi koji bi ukazali na to da se borila s napadačem. To ide u prilog jednom od pravaca istrage, da je žrtva poznavala svog napadača. Podsećamo, tog dana po podne porodica Marjanović došla je do rampe na nasipu u borčanskom naselju Crvenka, odakle je Jelena krenula na trčanje, a njen suprug Zoran Marjanović i petogodišnja ćerka, po Zoranovom svedočenju, ostali su ispred rampe da je čekaju. Sklapaju se kockice ovog zločina. Policija i tužilaštvo veruju da imaju motiv i saznanja ko ga je počinio, ali i dalje se traga za materijalnim dokazima koji bi potvrdili sumnje istražitelja. U potrazi za novim dokazima juče je nastavljeno ispumpavanje vode iz kanala koji se nalazi ispod nasipa u borčanskom naselju Crvenka, gde je i nađena ubijena Jelena Marjanović. Istražitelji su prekjuče iz porodične kuće Zorana Marjanovića, supruga ubijene, ali i iz pomoćnih prostorija, odneli sve što može da im pomogne u istrazi - odeću, obuću, predmete, tepih...

- Forenzičari su od otkrivanja ubistva skoro svakodnevno na terenu u potrazi za novim dokazima, što je uobičajeno. I dalje se čekaju rezultati veštačenja određenih tragova, za koje treba vremena - kaže naš sagovornik.

Telo zvezde „Granda” pronađeno je 3. aprila posle višečasovne potrage organizovane nakon prijave njenog nestanka, i to u šipražju ispod nasipa, na oko kilometar od rampe kod koje je Jelena krenula u džoging. Utvrđeno je da je ubijena sa više udaraca tupim predmetom po glavi, najverovatnije drvenim.

Zoran Marjanović zadržan je dva dana u pritvoru po nalogu tužilaštva zbog njegovih izjava, koje su policiji bile nelogične i kontradiktorne. On je i dva puta poligrafski testiran, ali rezultati oba testa su ostali nejasni. Iz pritvora je pušten jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje.

Izvor: ALO!

Pogledajte još