Kim Klejsters pobedila Žistin Enen

BRIZBEJN, 9. januara 2010. (Beta-AP) - Belgijska teniserka Kim Klejsters osvojila je titulu na turniru u Brizbejnu, pošto je u finalu savladala zemljakinju Žistin Enen sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 7:6).

Klejstersova je Enenovoj nanela prvi poraz po povratku iz penzije u koju je sa prvog mesta svetske rang liste teniserki otišla maja 2008. godine.

Turnir u Brizbejnu je za Enenovu bio prvi posle 20 meseci. Titula joj je izmakla za malo, pošto je u trećem setu imala dve meč lopte.

Klejstersova je, ipak, taj brejk rešila u svoju korist 8:6 i pobedom završila peti turnir na kome je učestvovala od kako se i ona sama vratila iz penzije u leto prošle godine.

"Uh, kakav meč. Mislim da smo same sebi podigle letvicu prilično visoko pred nastavak sezone", rekla je Klejstersova publici u Brizbejnu.

"Ovo je sjajan način da počneš godinu. Ne bih mogla da budem zadovoljnija", dodala je Kim Klejsters, koja se penzionisala 2006. godine, a februara 2008. rodila i ćerku.

Septembra prošle godine pobedila je na Otvorenom prvenstvu SAD i postala prva majka koja je osvojila grend slem turnir još od 1980. kada je to na Vimbldonu učinila Ivon Gulagong Koli. Nagradu za osvajanje turnira u Brizbejnu Klejstersova je prosledila lokalnoj dečijoj bolnici.

Raspoložena posle meča bila je i Žistin Enen, koja je u Brizbejnu pobedila drugog nosioca Nađu Petrovu, a potom i trećeg Anu Ivanović.

"Zaboravila sam kako se drži govor", našalila se Enenova.

"Sjajno je vratiti se. Čestitke Kim. Bilo je baš dobro. Zaista sam uživala, bilo je kao u snu. Više i nisam mogla da očekujem", navela je Žistin Enen, koja će sledeće nedelje igrati na turniru u Sidneju gde bi već u drugom kolu mogla da se sastane sa liderkom WTA liste Serenom Vilijams.

Pogledajte još