St. George predstavio novu kolekciju

Poslednjih meseci, modne revije održavaju se na sve neobičnijim mestima - u klubovima, kafićima, pozorištima, muzejima, vozovima... St. George je svoju novu kolekciju za proleće/leto 2007. godine prikazao tradicionalno, po osmi put, u Ateljeu 212

Voditeljski tandem Svetozar Cvetković i Aleksandra Janković svojim glumačkim sposobnostima su sve prisutne uveli u ovaj modni događaj. Dečja kolekcija, Milice Mavrak, koja je u sportskom stilu sa dodacima štampanih natpisa, oduševila je publiku, a naročito njeni mali manekeni iz UMS-a. Da li ste nekada prisustvovali modnoj reviju na kojoj su se tri manekenke posvađale i to na pisti? E, pa upravo to se desilo u Ateljeu 212. Tako vam je to kad imate tri, četiri ili pet godina i kada šetate pred punom salom.

Kreatorski tim St. George, u sastavu Sonja Krstić i slikar Vladimir Stojanović, predstavili su se kolekcijama inspirisanim 40-tim i 80-tim godinama prošlog veka. Belo, bež, sivo, neutralni tonovi, "boje" nemih filmova ili crno-belih filmova 40-tih u kombinaciji s vrlo jakim tonovima zelene, narandžaste i crvene. Retro 50-tih – rock and roll. Dvobojne pruge, umereni dezeni, print. Streetweare sa ravnim jednostavnim patikama starkama koje su definitivno ponovo hit.

Veče je bilo i muzičkog karaktera, pa je bilo red mode, red muzike... Rečima "U pesmi zakoni ćute, pustite osećaj" predstavio nam se Nenad Ćirić i pijanista Aleksandar Grujić. Oduševljena publika, među kojima su bili Zafir Hadžimanov, Bisera Veletanić, Milica Milša, Nebojša Grnčarski, Margit Savović, Žarko Jokanović.... popeli su se u kafe na spratu gde je bio upriličen koktel.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još