Emitovan video napadača na bazu CIA u Avganistanu

KAIRO, 9. januara 2010. (Beta-AP-AFP) - Jordanski lekar koji je u decembru ubio osam osoba u samoubilačkom napadu u bazi američke obaveštajne agencije CIA u Avganistanu, pozvao je u subotu u objavljenom posthumnom snimku na osvetničke napade protiv američkih ciljeva.

U snimku koji je u subotu objavila arapska televizija Al-DŽazira, Humam Halil Abu Mulal al-Balavi, kaže da je ovo poruka neprijateljima islamske nacije a to su jordanske obaveštajne službe i CIA. Al Balavi, s bradom i u uniformi, pojavljuje se u snimku pored drugog bradatog čoveka, novog vođe pakistanskih talibana Hakimulaha Mehsuda koji je nasledio Batiulaha Mehsuda, ubijenog u američkom raketnom napadu u avgustu 2009.

Al Balavi je izvršio samoubilački napad 30. decembra u bazi CIA-e u Hostu u istočnom Avganistanu, a u eksploziji je poginulo sedam pripadnika CIA-e i jedan jordanski oficir. Jordanski obaveštajni zvaničnici veruju da je Al Balavi, 32-godišnji doktor, regrutovan da pomogne Amerikancima u borbi protiv pobunjenika u Avganistanu ali da je u tajnosti radio za Al Kaidu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.