Politika uvažavanja različitih identiteta

BANJALUKA, 9. januara 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu da će Srbija raditi na očuvanju integriteta BiH, što "podrazumeva i odbranu srpskog nacionalnog identiteta i nacionalne politike, ali i uvažavanje prava svih ostalih identiteta i postojanja drugog i drugačijeg".

Tadić, koji je u Banjaluci prisustvovao svečanostima povodom Dana Republike Srpske i krsne slave Svetog Stefana, rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da svojom posetom "želi poslati poruku mira celom regionu".

On je naglasio da sve narode u regionu čekaju velika iskušenja, zbog čega mora biti vođena politika koja podrazumeva uvažavanje različitih identiteta i interesa. "Uveren sam da jedino takva politika može da nas sve zajedno odvede budućem članstvu u EU, pod čijim krovom ćemo ponovo živeti kao dobri susedi i dobri prijatelji", rekao je Tadić.

Svečanostima povodom Dana RS i krsne slave prisustvovali su i princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina, koji su uručili Božićne paketiće mališanima na lečenju na odeljenju pedijatrije Kliničko-bolničkog centra u Banjaluci.

Pogledajte još