#PROFEMINA2016: Poslušajte prvi panel “E, ovo je stvarno važno!”

U uvodnoj reči urednica magazina “Lepote i zdravlja” Lidija Ćulibrkkratko se osvrnula na rad časopisa tokom proteklih deceniju i po, nakon čega je konferenciju zvanično otvorila Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije.

Publici se obratila i Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a Beograd, podsećajući na to koliko je važno boriti se za prava dece, kako u Srbiji tako i u celom svetu.

Učesnice prvog panela “E, ovo je stvarno važno!” složile su se oko toga da nam je potrebna žena premijer, kao i da je neophodno da na vodećim pozicijama u kompanijama širom Srbije ima više predstavnica lepšeg pola.

Poslušajte o čemu su govorile Dr Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS, Dr Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, Aleksandra Jerkov, portparolka Demokratske stranke, Jelka Jovanović, novinarka i urednica u Novom magazinu, Dr Zorica Mršević, naučna savetnica Instituta društenih nauka, članica Opservatorije nasilja nad ženama i Jovana Ružičić, osnivačica i direktorka Centra za mame, moderator Olja Bećković.

Pogledajte još