POMAK U ISTRAZI MISTERIOZNOG UBISTVA PEVAČICE: Ključni dokaz DNK trag

Pomak u istrazi misterioznog ubistva pevačice „Granda“ Jelene Marjanović dogodiće se onog trenutka kada se okonča veštačenje odeće i obuće, koju su forenzičari odneli iz kuće Marjanovića na DNK analizu.

Kapljica Jelenine krvi može da bude presudna i reši misteriju, ukoliko najnovije analize, eventualno, pokažu da je sumnjiv trag na odeći ili obući članova porodice nastao baš u vreme tragičnog događaja, saznaje „Alo!“.

Policija za sada nema opipljive dokaze na osnovu kojih bi mogla da osumnjiči nekog od članova porodice pokojne pevačice. Međutim, detaljno pretraživanje kuće Marjanovića, koje je obavljeno prošle nedelje, potvrđuje da se krunski dokazi traže upravo u porodici pokojne pevačice.

U kući Marjanovića juče nije bilo policije. U dvorištu smo zatekli dva radnika kako sređuju dvorište, dok je Jelenina majka Zorica Krsmanović došla, oko podneva, da obiđe unuku Janu, ali nije bila raspoložena za razgovor.

Meštani naselja Crvenka su bili pričljiviji, ali su takođe tvrdili da nisu saznali ništa o Jeleninom ubistvu.

- Bio je lep dana kada se to dogodilo. Na nasipu je bilo puno ljudi, sportista, šetača. Čudno je da niko ništa nije video. Gore na nasipu nema tragova, čuo sam da je policija obrijala travu, ali da nisu pronašli nove tragove. Ovde je preko dana sve uobičajeno, ali čim padne mrak nema nigde nikoga. Ljudi se plaše, sklanjaju se u kuće i nastupa „Zona sumraka“ - kaže trgovac iz lokalne prodavnice. Žena koja živi u blizini autobuske stanice priznaje da ih je zaplašilo brutalno ubistvo pevačice.

- Ovde živimo dugo i sve nas je potresla tragedija. Još uvek ne možemo da poverujemo da se takav zločin dogodio maltene ispred naših vrata. Preko dana se niko ne plaši, ali nam uveče nije svejedno. Moja komšinica gaji piliće i uveče se boji sama da izađe iz kuće kada treba da ih obiđe i sipa im vodu - navodi Ana iz Crvenke.

Starica, koja je pratila gošću na autobusku stanicu, kaže da policija gotovo svakog dana dolazi na nasip.

- Očekujemo da što pre uhvate ubicu. Čuli smo šta se dogodilo, ali ne znamo detalje. Nije svejedno kada čujete da je u kanalu nađena mrtva žena. Nije to ubijena životinja, pa da nam bude svejedno. Uveče smo svi na oprezu i nadamo se da će inspektori što pre da nađu monstruma - rekla nam je starica.

Pored kanala, gde je 3. aprila, pronađeno Jelenino telo juče je bilo pusto. Policija je pokosila travu i isekla žbunje i rastinje, na celom potezu, koji vodi od zemljanog puta do mesta gde je nesrećna žena bačena. Sve što im se na bilo koji način učinilo sumnjivo, odneli su na biološku analizu, ali za sada nema zvaničnih informacija da su naišli na novi trag.

Ključni dokaz: DNK trag

Ovde će biti presudno da policija izoluje DNK uzorak, koji može da ukaže na ubicu, trvdi naš izvor iz istrage. - Policija je pogrešila što je odmah „digla“ Jeleninog muža. Trebalo je bar malo sačekati sa njegovim ispitivanjem. Ukoliko je posle tragičnog događaja popio sedative, on nije mogao da reaguje na pravi način niti su na osnovu njegove reakcije mogli da odgonetnu misteriju. Ako su izolovali neki drugi DNK uzorak, to je ključ za ovaj slučaj! Ukoliko ubica nema dosije, policija ne može odmah da ga identifikuje. Međutim, pitanje je vremena kada će ga neki detalj otkriti i kada će se kockice sklopiti - kaže naš sagovornik.

Autor: alo.rs
Foto: Facebook

Pogledajte još