JUTARNJI SEKS: 5 razloga da jutro započnete na najbolji način

Ako se po jutru dan poznaje, onda ne postoji bolji način od dobrog seksa da započnete dan. Evo nekoliko razloga zbog kojih je ovo najbolji način za započinjanje dana.

1. Dobar orgazam

Telo u ranu zoru pravi bukvalno gomilu hormona povezanih sa seksualnim zadovoljstvom. Pored toga ste oboje odmorni i opušteni, dok su vam čula pojačana.

2. Jača imunitet

Istraživanje sprovedeno u Italiji otkriva da će jutarnji seks povećati šanse da u toku dana budete bolje raspoloženi i puniji optimizma. Uz to će vam imuni sistem biti jači.

3. Bolje raspoloženje

Ljudi koji dan započinju seksom su zdraviji i srećniji a imaju i manje šanse oboljevanja od gripa i prehlade.
"Seks u jutarnjim satima oslobađa hormon sreće oksitocin, što kod parova povećava povezanost. Osim toga, jutarnji seks vas čini zdravijim i lepšim", kaže američka naučnica Debi Herbenik.

4. Ne morate da se skidate

Kada otvorite ujuru oči, prednost jutarnjeg seksa u odnosu na večernji je što ste već skoro gli, te ne morate puno da se skidate. Ova činjenica još više budi uzbuđenje među partnerima.

5. Povećava uzbuđenje

Većina sanovništva ujutru ustaje zbog svojih obaveza, činjenica da treba da imate seks "na brzinu" povećava želju među partnerima. Iskorisite ovu činjenicu i probdite nežnostima u vašem partenru želju za jutarnjim seksom.

Izvor: NaDlanu
Foto: Yayimages/Ilustracija

Pogledajte još