Rodik osvojio turnir u Brizbejnu

BEOGRAD, 10. januara 2010. (Beta) - Američki teniser Endi Rodik osvojio je titulu na turniru u Brizbejnu pošto je pobedio Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

U prvom setu nije bilo brejkova, ali je Rodik u tajbrejku potpuno dominirao i osvojio set sa 7:2. Amerikanac je u drugom vodio sa 4:1 i kada se činilo da će meč lako privesti kraju, Štepanek je preokrenuo na 6:5.

Rodik je zatim osvojio gem na svoj servis i ponovo je tajbrejk rešio pobednika. Američki teniser je poveo sa 6:1, ali se Štepanek nije predavao i preokrenuo na 7:6. Rodik je zatim osvojio dva poena na svoj servis za 8:7, a do pobede je stigao kada je Čeh napravio dvostruku servis grešku.

To je bila prva titula koju je Rodik osvojio u Australiji. On je ovim trijumfom prekinuo Štepanekov niz od devet pobeda.

Rodik se u završnici prošle sezone mučio sa povredama kuka i kolena, a otkazao je učešće u ovogodišnjem takmičenju Dejvis kupa kako bi umanjio rizik od povreda. On će tako propustiti duel između Srbije i SAD od 5. do 7. marta u Beogradu.

Trijumfom u Brizbejnu osvojio je 63.800 dolara i 250 ATP bodova.

Pogledajte još