POKAŽIMO HUMANOST: Pomozimo Kosti da prohoda

0

Kosta (5) želi da prohoda da bi igrao fudbal sa bratom: Pomozimo ovom dečaku da napravi prve korake.

Kosta Galin (5) iz Beograda od svog rođenja boluje od cerebralne paralize. Rođen je 2011. godine kao drugo dete iz blizanačke trudnoće koja se završila u sedmom mesecu. Oba dečaka, kao prevremeno rođena deca, morala su da se izbore za život. Kod Koste je krvarenje na mozgu ostavilo kao posledicu problem u motoričkom razvoju i dijagnozu cerebrane paralize, dok je njegov brat nastavio da raste bez posledica.

Kosta je izuzetno veseo i inteligentan dečak kome je najveća strast sport. Navija za Crvenu Zvezdu, a žarko želi da prohoda kako bi mogao da igra fudbal sa bratom, tatom i dedom. Pored fudbala, obožava vodene sportove, a prema rečima njegove mame za Novu godinu je od Deda Mraza poželeo loptu i kapu za vaterpolo.

Kosta je mentalno očuvano dete i izuzetno veseo i inteligentan dečak koji želi da jednog dana postane vateropista. U tome ga sprečava problem u motoričkom razvoju zbog jakog spazma. Iz tog razlog Kosta od prvog dana izlaska sa Instituta za neonatologiju ide na vežbe. Sada je u uzrastu kada je neophodno iskoristiti poslednji momenat da se podigne na noge uz pojačane i novije metode terapija.

Kosti je potrebna stalna i dodatna rehabilitacija, kao i pomagala kako bi mogao da prohoda, a koje porodica zbog materijalne situacije nije u prilici da plati. Humanitarna fondacija Novi Beograd pomaže u tome da Kosta sakupi neophodan novac za dalje lečenje koje mu je potrebno.

Ukoliko ste u prilici i želite da pomognete Kosti to možete učiniti na sledeći način:
putem SMS-a, tako što ćete upisati 146 i poslati SMS na 3030.

Takođe, Kosti možete pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj. Podatke možete pronaći na sajtu budihuman.rs

Pomozimo ovom dečaku da ostvari svoje snove!

Foto: Privatna arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.