POKAŽIMO HUMANOST: Pomozimo Kosti da prohoda

Kosta Galin (5) iz Beograda od svog rođenja boluje od cerebralne paralize. Rođen je 2011. godine kao drugo dete iz blizanačke trudnoće koja se završila u sedmom mesecu. Oba dečaka, kao prevremeno rođena deca, morala su da se izbore za život. Kod Koste je krvarenje na mozgu ostavilo kao posledicu problem u motoričkom razvoju i dijagnozu cerebrane paralize, dok je njegov brat nastavio da raste bez posledica.

Kosta je izuzetno veseo i inteligentan dečak kome je najveća strast sport. Navija za Crvenu Zvezdu, a žarko želi da prohoda kako bi mogao da igra fudbal sa bratom, tatom i dedom. Pored fudbala, obožava vodene sportove, a prema rečima njegove mame za Novu godinu je od Deda Mraza poželeo loptu i kapu za vaterpolo.

(old_image)

Kosta je mentalno očuvano dete i izuzetno veseo i inteligentan dečak koji želi da jednog dana postane vateropista. U tome ga sprečava problem u motoričkom razvoju zbog jakog spazma. Iz tog razlog Kosta od prvog dana izlaska sa Instituta za neonatologiju ide na vežbe. Sada je u uzrastu kada je neophodno iskoristiti poslednji momenat da se podigne na noge uz pojačane i novije metode terapija.

Kosti je potrebna stalna i dodatna rehabilitacija, kao i pomagala kako bi mogao da prohoda, a koje porodica zbog materijalne situacije nije u prilici da plati. Humanitarna fondacija Novi Beograd pomaže u tome da Kosta sakupi neophodan novac za dalje lečenje koje mu je potrebno.

Ukoliko ste u prilici i želite da pomognete Kosti to možete učiniti na sledeći način:
putem SMS-a, tako što ćete upisati 146 i poslati SMS na 3030.

(old_image)

Takođe, Kosti možete pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj. Podatke možete pronaći na sajtu budihuman.rs

Pomozimo ovom dečaku da ostvari svoje snove!

Pogledajte još