Đukić-Dejanović za rezoluciju koja osuđuje zločin

BEOGRAD, 10. januara 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da u parlament nije stigla ni jedna zvanična inicijativa da parlament usvoji rezoluciju o genocidu koji su snage Republike Srpske počinile u Srebrenici 1995. godine.

"Lično bih podržala svaku rezoluciju koja osuđuje ratne zločine, uključujući i Srebrenicu. Po mom mišljenju, nije dovoljno da samo Srebrenica bude uključena u nju", kazala je za Blic od ponedeljka predsednica republičkog parlamenta.

Predsednik Srbije Boris Tadić u nedelju je u intervjuu Radio-televiziji Republike Srpske rekao da se samo politikom koja podrazumeva odavanje pošte tuđim žrtvama mogu braniti i sopstvene žrtva, navodeći da je donošenje rezolucije o Srebrenici obaveza Srbije prema Haškom tribunalu.

Tadić je izrazio uverenje da će rezolucija o Srebrenici, koja bi trebalo da bude usvojena u Skupštini Srbije, vremenom dobiti opštu podršku srpskog naroda.

Blic navodi da inicijativu predsednika Srbije da se usvoji rezolucija o Srebrenici načelno podržavaju i opozicione partije, ali to da li će glasati za nju zavisiće od samog teksta, kao i od toga da li će u tekstu biti spomenuti i ostali zločini za vreme rata devedesetih.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.