MAGAZIN "LJEPOTA&ZDRAVLJE" PROSLAVLJA JUBILEJ: 100 sadnica za 100 brojeva posađeno u sarajevskom parku

U parku Jezero, koji je prvobitno uredila i o njemu brine Opština Centar, glavna i odgovorna urednica magazina Ljepota&Zdravlje Jelena Joksimović i savetnik načelnika Opštine Centar Mustafa Resić posadili prve sadnice Pančićeve omorike, smrče i bresta.

Ljepota&Zdravlje kao pokrovitelj ovog projekta ističe važnost očuvanja šuma, koje su pluća naše planete. Svake godine zbog požara i seče Zemlja izgubi veliki deo svojih šuma. Stoga je redakcija magazina odlučila da sadnjom novog mladog drveća zahvali prirodi što je omogućila život, ali i da sačuva planetu za buduće generacije.

Sretna sam zbog ovog projekta i zahvalna svima koji su omogućili da ovu ideju pretočimo u djelo, a to su prije svega Općina Centar i preduzeće 'Park', koje nam je puno pomoglo. Takođe, tu su i naši divni prijatelji koji su bili stub podrške našoj ideji. S razlogom su tu danas mališani hora 'Suncokreti' i s razlogom je izabran ovaj park, koji se nalaži ispod Ginekološke klinike i Pedijatrije, na kojoj se liječe najmlađi. Oni, kao i svi drugi mališani, s razlogom traže da se zapitamo kakav svijet ostavljamo njima, njihovoj djeci i djeci njihove djece. To bi trebalo da bude uređen i human svijet te zdravo prirodno okruženje“, naglasila je Suzana Šačić, idejni tvorac projekta i direktorka marketinga magazina Ljepota&Zdravlje.

Ona je dodala da ne možemo odmah promeniti svet, ali možemo početi da ga menjamo u svom dvorištu, preduzeću, u parku – ovom i svakom drugom gde posadimo drvo, jer „svako drvo koje posadimo nasledstvo je koje ostavljamo našoj deci“.

Savetnik načelnika Opštine Centar Mustafa Resić kao jednu od glavnih strateških tačaka Opštine Centar za 2016/17. godinu naveo je rad na uređenju zelenih površina, kojih na tom području ima više od 100 hektara.

Do danas smo uredili oko 77 hektara parkovskih površina i nećemo stati na tome. Podržavamo ovakve projekte, jer i sami želimo da putem ekoloških inicijativa utičemo na zdravlje ljudi i lepši izgled naših naselja. Želimo da naša deca rastu i žive uz ova prekrasna stabla, čije krošnje život znače“, rekao je Resić.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da nam se pridruže u ovom ekološkom projektu pod nazivom „Šuma života“, te daju svoj doprinos sadnjom novih stabala ili kupovinom svega onoga što će pomoći da ovaj park zablista i bude mesto relaksacije i odmora pacijenata Pedijatrijske i Ginekološke klinike, ali i svih građana BiH.

Dan planete Zemlje obeležava se danas, 22. aprila u više od 150 zemalja sveta, što je bila i prilika da sadnju stabala upriliči dva dana ranije i tako proslavimo naš rođendan i Dan planete. U revijalnom programu nastupio je dečiji hor Suncokreti – muzički svet za male i mlade iz Sarajeva.

Foto: Ljepota i zdravlje