MAGAZIN "LJEPOTA&ZDRAVLJE" PROSLAVLJA JUBILEJ: 100 sadnica za 100 brojeva posađeno u sarajevskom parku

U parku Jezero, koji je prvobitno uredila i o njemu brine Opština Centar, glavna i odgovorna urednica magazina Ljepota&Zdravlje Jelena Joksimović i savetnik načelnika Opštine Centar Mustafa Resić posadili prve sadnice Pančićeve omorike, smrče i bresta.

(old_image)

Ljepota&Zdravlje kao pokrovitelj ovog projekta ističe važnost očuvanja šuma, koje su pluća naše planete. Svake godine zbog požara i seče Zemlja izgubi veliki deo svojih šuma. Stoga je redakcija magazina odlučila da sadnjom novog mladog drveća zahvali prirodi što je omogućila život, ali i da sačuva planetu za buduće generacije.

Sretna sam zbog ovog projekta i zahvalna svima koji su omogućili da ovu ideju pretočimo u djelo, a to su prije svega Općina Centar i preduzeće 'Park', koje nam je puno pomoglo. Takođe, tu su i naši divni prijatelji koji su bili stub podrške našoj ideji. S razlogom su tu danas mališani hora 'Suncokreti' i s razlogom je izabran ovaj park, koji se nalaži ispod Ginekološke klinike i Pedijatrije, na kojoj se liječe najmlađi. Oni, kao i svi drugi mališani, s razlogom traže da se zapitamo kakav svijet ostavljamo njima, njihovoj djeci i djeci njihove djece. To bi trebalo da bude uređen i human svijet te zdravo prirodno okruženje“, naglasila je Suzana Šačić, idejni tvorac projekta i direktorka marketinga magazina Ljepota&Zdravlje.

Ona je dodala da ne možemo odmah promeniti svet, ali možemo početi da ga menjamo u svom dvorištu, preduzeću, u parku – ovom i svakom drugom gde posadimo drvo, jer „svako drvo koje posadimo nasledstvo je koje ostavljamo našoj deci“.

(old_image)

Savetnik načelnika Opštine Centar Mustafa Resić kao jednu od glavnih strateških tačaka Opštine Centar za 2016/17. godinu naveo je rad na uređenju zelenih površina, kojih na tom području ima više od 100 hektara.

Do danas smo uredili oko 77 hektara parkovskih površina i nećemo stati na tome. Podržavamo ovakve projekte, jer i sami želimo da putem ekoloških inicijativa utičemo na zdravlje ljudi i lepši izgled naših naselja. Želimo da naša deca rastu i žive uz ova prekrasna stabla, čije krošnje život znače“, rekao je Resić.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da nam se pridruže u ovom ekološkom projektu pod nazivom „Šuma života“, te daju svoj doprinos sadnjom novih stabala ili kupovinom svega onoga što će pomoći da ovaj park zablista i bude mesto relaksacije i odmora pacijenata Pedijatrijske i Ginekološke klinike, ali i svih građana BiH.

(old_image)

Dan planete Zemlje obeležava se danas, 22. aprila u više od 150 zemalja sveta, što je bila i prilika da sadnju stabala upriliči dva dana ranije i tako proslavimo naš rođendan i Dan planete. U revijalnom programu nastupio je dečiji hor Suncokreti – muzički svet za male i mlade iz Sarajeva.

(old_image)

Pogledajte još