Nađa Higl se uselila u nov stan

PANČEVO, 9. januara 2010. (Beta) - Svetska prvakinja u plivanju Nađa Higl se uselila u dvosobni stan u pančevačkom naselju Kotež II koji je dobila od lokalnih vlasti.

Uz prisustvo brojinih novinara i predstavnika gradske i pokrajinske vlasti, Nađa Higl je istakla da to što sada ima svoj krov nad glavom najviše duguje svom bratu i roditeljima koji su, kako je rekla, bili uz nju kada je htela da odustane.

"Želim da u ovom stanu bude prijatna atmosfera. U njemu ću ugostiti svoje najbliže, prijatelje i rodbinu", rekla je Higlova.

Dodala je da još nema uslove za treniranje kao što imaju inostrani plivači, ali da očekuje da će se i to promeniti.

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović je istakla da je dodela stana nešto najmanje što je grad za Nađu Higl mogao da učini.

"Vreme je da oni koji su uspešni i oni koji su mnogo uložili budu nagrađeni od društva. Ne treba da se stidimo kada imamo najbolje, već da takve nagradimo", istakla je gradonačelnica Martinović.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je najavio da će se u narednim mesecima i godinama raditi na tome da Pančevo postane centar za vodene sportove.

"Svaka država mora da vodi računa o onim pojedincima koji su se proslavili, a Nađa Higl je proslavila Srbiju i zbog toga mi tu obavezu ispunjavamo", rekao je Pajtić.

Nađa Higl je stan od 58 kvadrata dobila kao nagradu za osvajanje zlatne medalje u disciplini 200 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Pogledajte još