#SERBIAGOESGREEN: Usvajanje ekoloških zakona je proces u koji je Srbija tek ušla

Konferenciju je otvorio ministar energetike i rudarstva ,Aleksandar Antić, a nakon njega su govorili državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović, ambasador Švedske, Krister Asp i ambasadorka Indije, Narinder Chauhan.
(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)
Usledila je panel diskusija o investicionim potencijalima kroz obnovljive izvore. O uzrocima, efektima i rešenjima globalnog zagrevanja govorili su stručnjaci i profesori iz ove oblasti. Veliku pažnju izazvala je tema energetski efikasne izgradnje odnosno izgradnje pametneih zgrada. Publiku je zanimalo na koji način i od kojih materijala treba graditi ovakve objekte, a zaključak je da se isplativost energetski efikasne gradnje primećuje već nakon dve godine od uložene investicije.
(old_image)
Kroz diskusiju u trećem panelu skrenuta je pažnja na važnost reciklaže kojom svaki pojedinac, institucija i kompanija, može doprineti očuvanju planete Zemlje. Kao važna tema istaknuta je biomasa i biogas koji predstavljaju gorivo budućnosti.

(old_image)

Milica Rebićmenadžer kontrole kvaliteta u kompaniji Marbo Product, PepsiCo Zapadni Balkan predstavila je kroz studiju slučaja inovativna ekološka rešenja uz pomoć kojih ova kompanija brine o okolini. Koja su potencijalna rešenja za probleme indutrijskog otpada i otpadnih voda predstavili su govornici sledećeg panel "Upravljanje otpadom i zaštita životne sredine".

"Drago nam je da su u publici većinom mladi ljudi i savetujemo da svi kad dođu kući iskoriste pametno ovaj vikend i zasade jedno drvo", poruka je koju su učesnici uputili publici.

Partneri konferencije su: Henkel, Carslberg Srbija, Marbo, Black'n'Easy kafa i Voda Voda.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Pogledajte još