Mančester i Birmingem podelili bodove

BEOGRAD, 9. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda propustili su priliku da dođu na čelnu poziciju na tabeli Premijer lige, pošto su odigrali 1:1 protiv domaćeg Birmingem sitija u utakmici 21. kola engleskog prvenstva.

Mančester sada ima 44 boda, jedan manje od Čelsija, čija je utakmica 21. kola sa Hal sitijem odložena zbog loših vremenskih uslova.

Iako je Junajted bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, do vođstva je došao Birmingem u 40. minutu, a strelac je bio Kamerun Džerom posle kornera i velike gužve u šesnaestercu gostiju.

Nakon vodećeg gola, Birmingem je u nastavku imao još dve dobre prilike da poveća prednost, ali Kristijan Benitez i Džejms Mekfaden nisu bili precizni.

Kazna za te promašaje stigla je u 63. minutu, kada je šutirao Patris Evra, a loptu je zakačio Skot Dan i poslao je u sopstvenu mrežu.

Mančester je od 86. minuta igrao sa desetoricom fudbalera, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Daren Flečer.

U ekipi aktuelnog prvaka Engleske nije bilo reprezentativca Srbije Nemanje Vidića, koji je pauzirao zbog povrede desne noge.

Birmingemu je ovo bila 12. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza, što je novi klupski rekord.

Čelnici Premijer lige su zbog loših vremenskih uslova morali da odlože šest od ukupno deset utakmica 21. kola.

Rezultati: 

Arsenal - Everton 2:2 (1:1)
Denilson 28', Rosicki 90' - Osman 12', Pijenar 81' 

Birmingem Siti - Mančester Junajted 1:1 (1:0)
Žerom 39' - Den 64'(a.g.) 

Ponedeljak, 11. januar: Mančester Siti - Blekburn 21,00 

Odloženo:
Barnli - Stouk
Fulam - Portsmut
Sanderlend - Bolton
Liverpul - Totenhem
Hal - Čelsi
Vigan - Astoni Vila
Vest Hem - Vulverhempton

Pogledajte još