Zašto ne treba čistiti sneg

VARŠAVA, 11. januara 2010. (Beta) - Bitom Odžanski, gradić od 4.000 stanovnika na jugozapadu Poljske i ove zime tvrdoglavo ostaje jedini grad u toj zemlji čije vlasti ne čiste sneg sa ulica pošto je, kako navode, to besmisleno jer će se on ionako sam otopiti.

Krivac za zavejane ulice je gradonačelnik Jacek Sauter kome sugrađani uz veliku podršku od 90 odsto glasova već 18. godinu za redom poveravaju brigu o njihovom gradiću. "Jednom sam išao po očišćenom trotoaru, a ipak se okliznuo i pao. Palo mi je tada na pamet, kakvog smisla ima čišćenje snega. Preduzeću za čišćenje morao bih da platim 30.000 evra, a ako bi zima potrajala i dva puta više", izjavio je Sauter listu Gazeta viborča. "Evo, Varšava je za čišćenje snega dala toliko koliko joj iznosi ceo budžet za kulturu. To nema smisla. Ja odgovaram za pare sugrađana", dodao je gradonačelnik poljskog gradića.

Pored glavnog argumenta da nema smisla čistiti nešto što će ionako kad tad samo nestati, Sauter je uveren da je bezbednije da se ulice ne čiste, a da se vozači težih vozila samo povremeno, kada su prisutne velike količine snega, zamole da prođu ulicama i prokrče put.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.