Pakijao ipak protiv Džošue Klotija

DALAS, 11. januara 2010. (Beta-AP) - Bokser sa Filipina Meni Pakijao titulu šampiona u velter kategoriji braniće 13. marta u Dalasu, ali ne protiv Flojda Mejvedera kako je prvobitno bilo najavljeno.

Menadzer Pakijaoa Bob Arum kazao je da će se njegov bokser boriti sa Džošuom Klotijem.

Dogovor sa Mejvederovim timom propao je zbog nesuglasica o načinu na koji bi obojica boksera bili testirani na doping.

Meč Pakijaoa i Klotija održaće se na 1,2 milijardi dolara vrednom stadionu Dalas "kauboja", učesnika prvenstva SAD u američkom fudbalu. Duel bi trebalo da posmatra oko 50.000 gledalaca.

Arum je stadion osmotrio na utakmici Dalasa sa Filadelfijom u noći između subote i nedelje kada je sedeo dva mesta od bivšeg predsednika SAD Džordža Buša, koji je, prema rečima bokserskog promotera, kao i mnogi izrazio žaljenje što se Pakijao neće boriti sa Mejvederom.

"Šteta što se niste dogovorili sa Mejvederom, rekao mi je", kazao je Arum.

"Ali, kakve veze ima? Svi ionako žele da vide Pakijaoa", dodao je.

Očekuje se da će i Mejveder boksovati 13. marta, ali u Em-Dži-Em grend garden (MGM Grand Garden) areni u Las Vegasu. Spekuliše se da bi protivnik mogao da mu bude Poli Malinjađi.

Pakijao je pobedio na 50 od 55 dosadašnjih borbi, tri meča je izgubio, a dva su završena nerešenim ishodom. Kloti, državljanin Gane sa prebivalištem u Njujorku, slavio je posle 35 mečeva, dok je tri puta poražen.

Poslednji meč imao je u junu kada je na poene izgubio od Migela Kota, iako je prema nekima zaslužio pobedu. Koto je u novembru boksovao i sa Pakijaom, koji ga je nokautirao u 12. rundi.

Mejveder je pobedio na svih 40 mečeva koje je boksovao.

Pogledajte još