VODIČ DO VRHUNCA: 9 vrsta orgazma koje svaka žena može da doživi

Vrhunac seksualnog užitka zbog kojeg se isplati sva akrobatika, znoj, bolovi u mišićima, poneka modrica i zbog čega se seksualna aktivnost čeka više od svega je orgazam. Seksolozi tvrde da svaka žena može da doživi orgazam i to različite vrste. Evo nekoliko saveta kako da vaš seskualni užitak dovete do pefekcije

Klitoralni orgazam

Ovaj oblik seksualnog vrhunca je najčešći, obzirom na činjenicu da se u klitorisu nalazi 8.000 nervnih završetaka – duplo više nego u penisu to i ne treba da čudi. Klitoralni orgazam najlakši je način da žena oseti najjače seksualno uzbuđenje i orgazam.
Kako da doživite klitoralni orgazam? Započnite tako što će vaš partner blago pritiskati mons pubis (deo gde počinju pubične malje), i to donjim delom dlana. Nakon toga, neka prstima stimuliše klitoris, kružnim pokretima napred-nazad. Kada se uzbudite, opkoračite ga i lagano se pomerajte napred- -nazad, vodeći računa da trljate klitoris o njegovu pubičnu oblast. Kada osetite da ste nadomak orgazma, i kada dođe do penetracije, neka vaš partner uspori ritam i koncentriše se, umesto na klasične "napolje- -unutra" pokrete, na stimulaciju klitorisa... Zbog snažnijeg i bržeg orgazma.

G-tačka orgazam

Locirana na, otprilike, 5 cm, u unutrašnjosti prednjeg zida vagine, i veličine oraha, G-tačka igra ulogu internog klitorisa. Stimulacija ovog dela uzrokuje snažan, duboki orgazam.
Kako da doživite G-tačka orgazam? Mnogo žena ne doživljava ovu vrstu orgazma jer penis obično sklizne pored G-tačke. Zbog toga je trik u odgovarajućem uglu pod kojim dolazi do penetracije. Probajte "kaška" pozu u kojoj će partner da penetrira otpozadi, dok ćete vi obmotati svoje noge oko njegovih.

U-tačka orgazam

Ova oblast nalazi se na mestu gde se izlučuje urin iz tela – neposredno ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora. Okružena sa tri strane – klitorisom, klitorisnim žlezdama i vaginalnim otvorom – U-tačka je ulaznica za pravi orgazmični raj.
Kako da doživite U-tačka orgazam? Dok vas partner oralno zadovoljava, neka donjom usnom vrši jak i konstantan pritisak na uretralnu oblast. Ili, lezite na njega, raširite noge koliko možete i tako ostvarite što prisniji kontakt između baze njegovog penisa i vrha vaginalnog otvora.

Analni orgazam

Po broju nervnih završetaka anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa glavnim mišićem karličnog poda i, kada se kontrahuje tokom orgazma, to može da se oseti u vagini i uretri.
Kako da doživite analni orgazam? Neka vaš partner lagano masira meki deo oko anusa, postepeno povećavajući pritisak. Ukoliko partner nije raspoložen za igru prstima, a ipak želite analni seks, upotrebite lubrikant i doživećete dubok, intenzivan orgazam.

Produženi orgazam

Dubok i intenzivan klitorisni orgazam koji može da traje neograničeno vreme, a zove se produženi orgazam. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju završnice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi.
Kako da doživite produženi orgazam? Da biste doživeli ovu vrstu orgazma, morate da budete veoma opušteni. Započnite seksualnu igru dubokim disanjem iz donjeg dela stomaka, a izbor tehnika je na vama. Vaš partner može da vam pruži oralni seks ili da prstima stimuliše klitoris... Onog trenutka kada osetite da se približava vrhunac, recite partneru da promeni pokrete.


Psihološki orgazam

Pojedine žene mogu da dožive orgazam bez ikakvog fizičkog kontakta.
Kako da doživite psihološki orgazam? Pojedine žene vole da čitaju seksi literaturu da bi postigle raspoloženje za seks, dok druge vole da se prisećaju svojih seksualnih iskustava. Niko, a pre svega vaš partner, ne mora da zna ništa o tome. Uostalom, zato se to i zove fantazija.


Istovremeni orgazam

Nastaje kao rezultat istovremene stimulacije dva dela tela, zbog čega ovaj orgazam spada u kategoriju intenzivnih. Na primer, vagina i klitoris nalaze se pod kontrolom različitih nervnih sistema – pudendalni kontroliše klitoris, a karlični vaginu – zbog čega orgazam koji započinje u klitorisu postaje mnogo jači ako se kombinuje sa vaginalnom stimulacijom i obrnuto.
Kako da doživite istovremeni orgazam? Neka vaš partner istovremeno stimuliše G-tačku i klitoris, tako što će uvući tri prsta u vaginu, a mekim delom palca lagano masirati klitoris, i to kružnim pokretima.

Bradavični orgazam

Mnoge žene kažu da postoji direktna veza između bradavica i klitorisa, ali i da je moguće samo stimulacijom bradavica doživeti orgazam.
Kako da doživite bradavični orgazam? To je individualna stvar. Neke žene uzbuđuje kad im partner nežno, kružnim pokretima, dodiruje bradavice, druge vole dodir njegovog jezika, neke se pale na grickanje... Ako niste sigurni počnite sa nežnim dodirima pa otkrijte šta vam prija.

Zona orgazam

Neke osobe mogu da dožive orgazam ako im neko češlja kosu, liže ili ljubi vrat, sisa prste ili dodiruje butine!
Kako doživite zona orgazam? Najpre morate da istražite svoje telo i pronađete svoje erogene zone, a zatim u to uključite i vašeg partnera.

Izvor: NaDlanu
Foto: Yayimages

Pogledajte još