Top manekenke

Ko su manekenke koje su protekle godine vladale modnim pistama, a pritom su finansijski i emotivno dobro zbrinute? Samo one najuspešnije. Nisu, nažalost, sve dugonoge lepotice u stanju da se dugo izdržavaju od svog izgleda. Pa, da vidimo koje manekenke su najbolje prošle prethodne godine.

Prva među najuspešnijima je Brazilka Gisele Bundchen. Ona je već četvrtu godinu najbolje plaćena manekenka na svetu. Procenjuje se da je njeno bogatstvo 150 miliona dolara, a proslavila se kao zaštitno lice mnogih poznatih brandova, od Ralfa Lorena do "Victoria´s Secreta", prenosi portal Index. Lepa Brazilka se udala za igrača američkog fudbala  Toma Bradyja i rodila sina Benjamina. 

Na drugom je mjestu nemačka lepotica Heidi Klum. Sa 36 godina najstarija je manekenka na listi, ali niti to, niti činjenica da je prošle godine rodila četvrto dete, ne sprečava je da izgleda fantastično. Heidi ima svoju liniju odjeće, kupaćih kostima, obuće, nakita, producent je jedne nemačke televizijske emisije, a sve joj je to u protekloj godini donelo 14 miliona dolara. 

Kontroverzna Britanka Kate Moss zauzela je treće mesto. Usprkos narkomanskoj aferi i dalje je jedna od najomiljenijih manekenki svetskih dizajnera, a u 2009. je zaradila skoro 8 miliona dolara.

Adriana Lima je imala godinu za pamćenje. Udala se za našeg košarkaša Marka Jarića i rodila je ćerku Valentinu, a uprkos privremenom povlačenju s piste, zaradila je 7 miliona dolara.

Među deset najplaćenijih manekenki svrstale su se i djevojka Orlanda Bluma Miranda Kerr, Čehinja Karolina Kurkova i Ruskinja Natalia Vodianova

N.D.

Pogledajte još