UZNEMIRUJUĆE: Snimak napada na direktora FK Partizan

Ovo je nemontirani snimak napada na generalnog direktora. Snimak je uznemirujućeg sadržaja.

Saopštenje koje je klub dao povodom napada:

"Napad se dogodio usred dana, kada su huligani koji su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli generalnom direktoru Milošu Vazuri i uz pretnje: 'Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde', pokušali da fizički nasrnu na njega. Ceo događaj je snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, čija je intervencija u toku. Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti.

FK Partizan najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin huligana i podseća da smo prethodnih dana i nedelja upozoravali javnost i državne institucije da incident koji se desio u svečanoj loži stadiona, na utakmici sa FK Mladost Lučani, neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana.

Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstantno stvaraju atmosferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu?

Današnji incident nije bio samo napad na generalnog direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu. Takođe pitamo, da li se ovim želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmosferi linča, straha i pretnji, pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba? Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu?

Sigurni smo da će država delotvorno obezbediti da svako bez straha može da ostvari svoje ustavom zagarantovano pravo na rad i da obavlja poslove za koje je zadužen i odgovoran.

Jesu li na ovaj način trebali da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom 'Crno-bela familija'? Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu, osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija.

Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad, nema više pravo da se nazove Partizanovcem

Pogledajte još